La indústria espanyola dels videojocs mostrarà les últimes novetats a la Barcelona Games World

Les principals companyies del sector dels videojocs han confirmat la seva participació en la Barcelona Games World (BGW), la principal fira de la indústria dels videojocs. Badland Games, Bandai Namco Entertainment, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft Xbox, Nintendo, Sony Computer Entertainment, Take Two Interactive i Warner Interactive seran algunes de les principals companyies que participaran a la Fira. La Barcelona Games World està organitzada per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i Fira de Barcelona i se celebrarà entre el 6 i el 9 d’octubre al recinte firal de l’Montjuïc de Barcelona.

Segons l’opinió d’Alberto González Lorca, president de AEVI, “les companyies membres de AEVI estan compromeses perquè la Barcelona Games World sigui un èxit. A la Fira es presentaran les últimes novetats de la indústria i el públic tindrà l’oportunitat de provar-les abans d’estar disponibles a les botigues. Els productes vinculats a la realitat virtual tindran una forta presència. Com indústria, busquem nous públics i nous mercats, i estem convençuts que BGW ens ajudarà a aconseguir aquest objectiu“.

Per la seva banda, Josep Antoni Llopart, director de BGW, s’ha mostrat convençut de l’èxit de la Fira i ha assegurat que “hem preparat un programa d’activitats que faran que aquest nova Fira es converteixi immediatament en una referència per a professionals i videojugadores. BGW serà el millor aparador per mostrar al públic les novetats de cara a la campanya de Nadal“.

Gaming en directe
La Barcelona Games World acollirà grans competicions de videojocs com les de la Lliga PlayStation, l’GAME E-sports o la Liga de Videojuegos Profesional (LVP), on jugaran tant equips aficionats com equips professionals. Els tornejos se celebraran a les Arenes situades als Palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Els guanyadors podran obtenir premis per valor de fins a 15.000 €, en el cas dels campionats per a professionals organitzats per GAME E-sports.

La Fira dedicarà també un espai als desenvolupadors nacionals, a la robòtica, el retrogaming o la cultura manga“, ha anunciat Alberto González Lorca, qui ha destacat també que “la indústria dels videojocs té un enorme potencial sobre el qual hem de reflexionar . Per això, també organitzarem en BGW fòrums de debat sobre el futur de la indústria“.

Entrades a la venda
BGW obrirà el 6 d’octubre les portes a premsa i professionals amb un complet programa d’activitats de networking, trobades entre desenvolupadors i empreses editorials, i conferències. Els dies 7, 8 i 9 estaran oberts a tot el públic. Les entrades es podran adquirir a partir del 27 de juny per 12 euros en venda anticipada, o per 15 euros a taquilla. Les botigues de GAME seran els punts de distribució de referència i disposaran d’entrades amb avantatges.

Sobre l’AEVI
L’Associació Espanyola de Videojocs (www.aevi.org.es), és l’organització sectorial que representa tota la cadena de producció de la indústria dels videojocs a Espanya. AEVI està integrada actualment per 14 companyies que representen més del 90% del consum al mercat espanyol: Activision-Blizzard, Disney Interactive, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft, Bandai Namco Entertainment, Nintendo, Novarama, Sony Computer Entertainment , BadLandGames, Take Two Interactive, Ubisoft i Warner Interactive.

Barcelona, 23 de juny de 2016