La indústria dels videojocs organitza la Barcelona Games World, la fira anual del sector

L’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) organitzarà conjuntament amb Fira de Barcelona una nova edició de la fira anual del sector dels videojocs d’Espanya, la Barcelona Games World (BGW), que tindrà lloc entre el 6 i el 9 de octubre de 2016 al recinte firal de Montjuïc. El certamen estarà dirigit tant a consumidors com a professionals i pretén ser un de les trobades del sector de referència a nivell internacional.
En aquest sentit, com a les altres fires de videojocs promogudes per l’AEVI amb anterioritat, participaran les principals companyies de la indústria, que aprofitaran l’ocasió per tal de presentar les seves grans novetats, sobretot de cara a la campanya de Nadal.
En opinió de José María Moreno, director general d’AEVI, la fira serà una oportunitat “de trobar nous públics i mercats, generar sinergies entre els professionals de la indústria i descobrir el potencial dels videojocs en l’àmbit econòmic, cultural i educatiu”.
Per la seva part, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, ha expressat la seva “satisfacció” per poder coorganitzar amb AEVI aquest important esdeveniment. “Creiem – ha afirmat – que el posicionament estratègic de Barcelona en aquest sector contribuirà a la internacionalització de l’esdeveniment i a incrementar les oportunitats de negoci, innovació i networking entre els diversos agents d’aquesta indústria”.
L’organització de la BGW arriba en un moment en què el mercat de videojocs s’ha consolidat com la primera indústria audiovisual a Espanya generant més de 1.000 milions d’euros anuals. A Espanya hi ha més de 13 milions d’usuaris de videojocs, segones les dades de la Federació Europea de Software Interactiu (ISFE). Unes xifres que posicionen al nostre país entre els primers d’Europa amb més número d’usuaris, només  per darrere de França, Alemanya i Regne Unit.
Debat sobre el futur del sector
En el marc de la fira, també s’hi organitzarà un fòrum de debat on s’hi parlarà dels principals reptes de la indústria a nivell nacional i internacional. Així mateix, s’hi debatrà sobre les perspectives econòmiques i d’ocupació del sector tant amb experts sectorials com amb responsables institucionals.
“Serà un bon moment per evidenciar de nou el potencial dels videojocs no només des de la perspectiva econòmica, de l’entreteniment o la innovació, sinó també per parlar del paper que té en àmbits com la cultura, l’educació o la salut”, afegeix Moreno.
Sobre l’AEVI
L’Associació Espanyola de Videojocs (www.aevi.org.es) és l’organització sectorial que representa tota la cadena de producció de la indústria dels videojocs a Espanya. AEVI està integrada actualment per 14 companyies que representen més del 90% del consum al mercat espanyol: Activision-Blizzard, Disney Interactive, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft, Bandai Namco  Entertainment, Nintendo, Novarama, Sony Computer Entertainment, BadLandGames, Take Two Interactive, Ubisoft i Warner Interactive.
Barcelona, 3 de maig de 2016