Jordi Bernabeu, director de Markem-Imaje al mercat ibèric, nou president d’Hispack

El Consell d’Administració de Fira de Barcelona ha nomenat el director de Markem-Imaje a Espanya i Portugal, Jordi Bernabeu, president del comitè organitzador d’Hispack 2021, saló internacional de periodicitat triennal especialitzat en packaging, procés i logística, la divuitena edició del qual tindrà lloc del 20 al 23 d’abril de 2021 al recinte de Gran Via. Bernabeu pren el relleu de l’empresari Javier Riera-Marsá, qui va ocupar la presidència d’Hispack en el període 2006-2018.

Jordi Bernabeu (Sabadell, 1963) ha cursat estudis d’Empresarials i compta, a més, amb un Màster en Direcció d’Empreses. Amb una trajectòria professional de més de 30 anys dedicada al món del packaging, el nou president d’Hispack és des 2014 màxim responsable a Espanya i Portugal de la multinacional nord-americana Markem-Imaje, un dels principals fabricants mundials de solucions de codificació i marcatge de productes, així com d’equips d’impressió i etiquetatge industrial. La filial ibèrica compta amb 90 empleats i i factura 35 milions d’euros anuals. Anteriorment, Bernabeu havia ocupat el càrrec de director general a Markem-Imaje Spain i altres llocs directius a Imaje Tecnologías de Codificación S.A, firma a la qual es va incorporar el 1987, i que es va fusionar amb Markem el 2007.

Jordi Bernabeu coneix bé Hispack com a expositor i com a vocal del seu comitè organitzador des de 2009. Així mateix, cal destacar la seva implicació en el món de l’associacionisme, ja que Bernabeu forma part de la junta directiva de Graphispack Associació, entitat que agrupa els subministradors per a la indústria gràfica, embalatge i PLV ​​del nostre país, i que promou l’organització dels salons Hispack i Graphispag de Fira de Barcelona.

El nou president assenyala que assumeix aquesta responsabilitat “amb gran il·lusió i amb l’objectiu de seguir impulsant el creixement d’Hispack, el seu lideratge com a plataforma firal per al món del packaging al nostre país i la seva expansió internacional”. Jordi Bernabeu s’incorpora en un moment en què l’emblemàtica fira barcelonina d’envàs, embalatge, procés i logística està definint el seu pla estratègic fins a 2024 amb els reptes d’augmentar la presència internacional d’empreses i professionals, impulsar especialitats connectades amb la indústria del packaging, concentrar tota la innovació del sector i seguir visualitzant les tendències que marquen l’evolució de l’envàs i embalatge.

Per dimensió, Hispack és el segon esdeveniment més gran en la cartera de salons propis que organitza Fira de Barcelona. En la seva passada edició, celebrada al maig passat va reunir 843 expositors directes amb la representació de 1.400 marques. L’esdeveniment va ocupar gairebé 40.000m2 nets d’exposició i va atreure 39.600 visitants, un 10% d’ells internacionals.

Barcelona, 28 de gener de 2019