IOTSWC engega un cicle de webinars sobre tecnologies útils per fer més resilients les indústries

De la mà de l’Industrial Internet Consortium (IIC), IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment anual que organitza Fira de Barcelona sobre la digitalització de les indústries, oferirà aquest mes una sèrie de xerrades virtuals o webinars gratuïts en què s’analitzaran els beneficis que determinades solucions tecnològiques poden aportar a empreses de sectors industrials per tal de millorar la seva eficiència i resiliència davant situacions complexes o adverses com l’actual. El digital twin, la nova normalitat derivada de la COVID-19 o el treball remot en la indústria són els temes d’aquestes sessions es realitzaran els dies 14, 16 i 23 d’abril.

El primer seminari previst per demà dimarts tractarà sobre el digital twin, les rèpliques virtuals d’un objecte o sistema que ajuden a millorar la seva eficàcia, predir possibles avaries, recomanar accions, o dissenyar noves versions. Sota el títol, “Embracing Digital Twin”, la xerrada comptarà amb la participació de K. Eric Harper; especialista en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial i Senior Principal Scientist a ABB Future Labs; Brad Klenz, IoT Analytics Architect a SAS i president del grup de treball d’intel·ligència artificial de l’ICC, així com amb Teresa Tung, Managing Director a Accenture Labs i responsable de sistemes i plataformes d’I+D, com a moderadora del seminari.

El paper de les companyies digitalitzades i com aquestes parteixen d’una millor posició respecte les altres davant la “nova normalitat” que sorgirà després de la pandèmia de la COVID-19, serà el tema de discussió del segon seminari online programat pel 16 d’abril, amb la participació de la consultora digital Momenta Partners.

L’última proposta de webinar, que es realitzarà el 23 d’abril, abordarà el teletreball i com els centres de fabricació poden ser operats remotament sense que la productivitat se’n ressenti.

Segons el director d’IOTSWC, Roger Bou, “en un moment com l’actual, amb grans reptes socio-tecnològics tant per a les persones com per als negocis, el nostre esdeveniment vol donar suport a les empreses i contribuir a facilitar instruments i coneixement útil de cara a una reactivació econòmica  que passarà també per la digitalització i la innovació com a eines indispensables per adaptar-se al nous temps que vindran”.