IoT Solutions World Congress mostrarà en funcionament onze aplicacions reals de l’internet industrial

Mostrar en funcionament el veritable IoT industrial de forma visual, dinàmica i tangible. Amb aquest objectiu, IoT Solutions World Congress (IoTSWC) torna a obrir l’Àrea Testbed, una espai que agruparà onze projectes innovadors basats en l’internet de les coses i desenvolupats per empreses líders amb l’objectiu d’aplicar-los en diferents sectors: des de l’agricultura a la fabricació de béns, passant pel transport connectat, la logística o l’energia i subministraments. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, se celebrarà del 3 al 5 d’octubre al recinte de Gran Via en el marc de la Setmana de la Indústria de Barcelona.

En aquests bancs de proves es veurà el robot submergible d’ABB per a inspeccionar els transformadors plens d’oli de les plataformes petrolíferes, una solució d’Analog Devices per predir gelades i salvar collites que s’utilitza en camps de presseguers d’Argentina o un sistema d’analítica predictiva desenvolupat per la firma PTC per eliminar els temps d’inactivitat a les fàbriques al disseny del qual també han col·laborat Hewlett Packard Enterprise, National Instruments, Osisoft i Flowserve.
A més, hi haurà ascensors connectats el manteniment dels quals es pot gestionar remotament gràcies al sistema desenvolupat per Huawei en col·laboració amb General Electric i Schindler; una aplicació de Vodafone juntament amb Hiruteknova, TST i Rodman per controlar a distància l’estat i funcionament d’un vaixell; una plataforma dissenyada per Everis per a la gestió de drons associada a SAP; un sistema provat per IoTworks per monitoritzar la cadena de subministrament en la logística del fred que assegura transaccions més segures, econòmiques i ràpides; i un entorn de treball industrial totalment sensoritzat per millorar la seguretat laboral, impulsat per Wipro en el qual han col·laborat Hewlett Packard Enterprise, IBM i Aruba Networks.
Completen la llista de projectes exposats una solució per al control intel·ligent de reg i la prevenció de contaminació dels rius que presenta Schneider Electric juntament amb Sigfox; una demostració de com detectar i prevenir un ciberatac a una subestació elèctrica que portarà Kaspersky; i un estàndard per al control i interconnexió de maquinària i processos en la indústria desenvolupada per Cisco en què s’ha involucrat a 17 empreses.
Els bancs de proves són plataformes experimentals dissenyades per a assajar solucions innovadores en condicions operatives reals amb l’objectiu de crear productes i serveis trencadors, així com nous estàndards internacionals. Totes les aplicacions pràctiques exposades a la zona de proves del l’IoT Solutions World Congrés han estat supervisades i seleccionades pels experts del comitè de programa vinculades al Industrial Internet Consortium (IIC, Consorci d’Internet Industrial).
El director del IoT Solutions World Congress, Roger Bou, destaca el valor afegit d’aquesta àrea que fa que l’esdeveniment de Fira de Barcelona sigui únic al món en la seva especialitat, ja que permet als visitants comprendre el funcionament i experimentar en primera persona les solucions IoT més avançades: “De la mà dels grans líders de l’Internet industrial, aconseguim visualitzar i transmetre com aquesta tecnologia ja està canviant la forma en què produïm i gestionem recursos i negocis, al temps que demostrem que hi ha una solució IoT gran o petita adequada a les necessitats de cada indústria “, assegura Bou.
Testbed amb premi
D’entre els projectes que s’exposaran a la zona Testbed, tres han estat nominats als Premis IoT a la categoria de millor banc de proves de l’esdeveniment. Es tracta del estàndard de Cisco per interconnectar i adaptar màquines i processos per augmentar la flexibilitat de la producció; el projecte de Vodafone per connectar embarcacions i el sistema de Wipro per millorar la seguretat laboral en la indústria.
Aquestes premis reconeixen, a més, els projectes més innovadors en l’àmbit de l’Internet industrial desenvolupats al llarg de l’any en diferents sectors. La decisió del Jurat es coneixerà durant el transcurs d’un sopar de gala que tindrà lloc el 4 d’octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que aplegarà més de 500 representants de la indústria i la tecnologia mundial.
Sobre IoTSWC
El Congrés Mundial IoT Solutions, IoTSWC 2017, és l’esdeveniment mundial líder en internet de les coses d’aplicació industrial (IIoT) i l’únic que combina espai d’exposició, transferència de coneixement, bancs de proves i xarxes professionals al més alt nivell.
Organitzat per Fira de Barcelona, del 3 al 5 d’octubre reunirà al recinte de Gran Via més de 220 empreses i 250 ponents per mostrar i discutir els darrers productes i aplicacions d’aquesta tecnologia disruptiva en múltiples sectors i àmbits d’activitat. El programa congressual comptarà amb 7 eixos temàtics -Fabricació, Subministrament i energia, Transport Connectat, Salut, Edificis i Infraestructura, Indústria Oberta i Blockchain- i abordarà els principals reptes als quals s’enfronten les empreses davant un univers cada cop més digitalitzat per permetre’ls aprofitar tot el potencial i els beneficis que suposen les solucions IoT.
El Congrés Mundial de les solucions d’IoT forma part de la Barcelona Industry Week, una de les majors plataformes firals mundials per a la indústria tant en l’àmbit comercial com del coneixement que tindrà lloc del 2 al 6 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona . Durant aquesta setmana es celebraran simultàniament Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, In(3D)ustry From Necessities to Solutions, Congrés Mundial de Solucions IOT, Congressos del Congrés Mundial d’Enginyeria Química i World Chemical Summit, i el certamen Smart Chemistry, Smart Future.

Barcelona, 14 de setembre de 2017