IoT Solutions World Congress 2018 cerca els 10 millors projectes de l’any per a la seva àrea de testbeds

IoT Solutions World Congress (IoTSWC) cerca els 10 projectes més innovadors de l’any en els àmbits de l’internet industrial, el blockchain i la intel·ligència artificial que s’inclouran en l’àrea de testbeds de l’esdeveniment que se celebrarà del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona. IoTSWC en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium(IIC) ha llançat una convocatòria entre les empreses i entitats d’arreu el món que estan treballant amb aquestes tecnologies per seleccionar les propostes més disruptives i mostrar-les en acció davant més de 14.000 visitants. El termini d’inscripció finalitza el 11 de juny.

IoTSWC és l’únic esdeveniment internacional de la seva especialitat que inclou una àrea de testbeds o bancs de proves. Es tracta de plataformes d’experimentació dissenyades per mostrar en directe el funcionament de solucions reals de l’IoT industrial d’una manera visual, dinàmica i tangible. Així mateix, aquests testbeds desenvolupats per empreses líders demostren com diferents firmes de la cadena de valor d’IoT poden col·laborar per desenvolupar nous productes i serveis. A més, confirmen en la pràctica que les tecnologies es poden implementar de manera útil en entorns industrials molt diversos. Com a novetat aquest any l’àrea de testbeds incorporarà també propostes que mostren la convergència i l’estreta col·laboració de l’IOT amb el blockchain i la intel·ligència artificial.

Per poder presentar una solució a l’àrea de testbeds es requereix ser empresa expositora de l’IoTSWC 2018. Un jurat format per experts i representants de diverses firmes tecnològiques avaluarà cadascuna de les propostes tenint en compte el seu grau d’innovació, l’impacte que suposa per a la indústria o la societat, i l’efecte visual de la seva posada en escena en el marc de l’esdeveniment.

A finals del proper mes de juliol, el jurat decidirà els 10 projectes que s’exhibiran en aquest espai que, per la seva ubicació enmig de la zona d’exposició comercial, sol concentrar l’atenció dels visitants. Així mateix, entre aquests projectes es triarà el millor testbed de l’esdeveniment, un reconeixement que es lliurarà a la Gala dels IOT Solutions Awards que tindrà lloc el 17 d’octubre.

En la passada edició d’ IoTSWC, a l’àrea de testbeds es va poder veure en funcionament ascensors, vaixells, drones i sistemes de reg connectats via IoT per facilitar el manteniment i la gestió remota, així com robots que inspeccionaven transformadors plens d’oli en les plataformes petrolíferes o sistemes per prevenir gelades en camps de fruiters. Va haver-hi, així mateix, solucions per millorar la seguretat laboral en la indústria, eliminar temps d’inactivitat a les fàbriques i interconnectar màquines i processos industrials, així com un sistema de gestió de la logística del fred i una demostració per prevenir un ciberatac.

IoTSWC 2018 preveu reunir més 300 empreses proveïdores de IoT a través dels seus centrals mundials, entre elles companyies líders de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de software, fabricants de hardware, empreses de seguretat, operadores de serveis i de telecomunicacions, o firmes d’automatització industrial, entre d’altres. A més, en el seu vessant congressual participaran més de 250 experts mundials en aquesta tecnologia i representants de la indústria per abordar l’impacte de les solucions IoT en diferents entorns, així com la seva relació amb el blockchain i la intel·ligència artificial.