Ibtm world seguirà celebrant-se al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona fins a l’any 2019

La fira més important del món sobre la indústria de viatges de negocis, congressos i incentius, Ibtm world (anteriorment EIBTM) se celebrarà a Fira de Barcelona com a mínim fins a l’any 2019. Així ho ha anunciat avui l’empresa organitzadora del certamen, Reed Exhibitions, després de la renovació per tres anys més del contracte que finalitza el 2016. El saló, que s’ha inaugurat avui al recinte de Gran Via, reuneix l’oferta de 3.000 expositors de 150 països i rep 15.500 professionals. 
Reed Exhibitions ha renovat el contracte amb Fira de Barcelona per tal que Ibtm world, després de 12 anys consecutius celebrant-se a Barcelona, romangui a la ciutat com a mínim tres edicions més a partir de 2016. El director del certamen, Graeme Barnett, ha destacat “el fort compromís i col·laboració de la ciutat i de totes les organitzacions implicades, com Fira de Barcelona i Barcelona Convention Bureau, perquè el saló es consolidi com a esdeveniment líder mundial de la indústria de viatges de negocis, i garantir una experiència positiva per als nostres expositors i visitants, combinant negoci i plaer”.
Barnett ha ressaltat “la important transformació de la ciutat des que Ibtm world es va traslladar el 2004 a Barcelona procedent de Ginebra. Destaca, en aquest sentit, el recinte de Gran Via, la qualitat hotelera i la millora de les infraestructures com la propera arribada al recinte de la línia L9 del metro, la Terminal 1 de l’aeroport, l’alta velocitat i el posicionament del Port de Barcelona com a líder del mercat de creuers. Per tot això – ha afirmat- Barcelona s’ha convertit en un dels grans llocs d’Europa per a celebrar esdeveniments”.
Segons el director de Negoci Extern de Fira de Barcelona, Pere Camprubí, “la renovació de l’acord per acollir el principal esdeveniment del món en turisme de negocis acredita la bona feina realitzada conjuntament durant els últims anys i avala la capacitat de la ciutat i de les instal·lacions i serveis de Fira per poder atraure i mantenir a la ciutat esdeveniments d’aquest nivell”. Per a Camprubí “la continuïtat de l’Ibtm world és una molt bona notícia no només per la institució sinó sobretot per a Barcelona com a ciutat referent en l’àmbit del turisme de negocis i la seva projecció internacional”.
El saló exhibeix un any més les últimes tendències en destinacions, productes i serveis especialitzats en l’organització de trobades professionals amb la presència d’agències de viatges, tour operadors, centres de congressos i convencions, cadenes hoteleres, empreses de serveis i organitzadors d’esdeveniments internacionals.
A més de les novetats de la zona d’exposició, la fira habilita novament l’espai d’Innovació on es mostraran les millors solucions tecnològiques i serveis per organitzar esdeveniments. Destaca també el seu complet programa formatiu amb més de 100 conferències i seminaris en què participen companyies líders i experts d’arreu del món.
Barcelona, novembre de 2015