Hostelco i Fòrum Gastronòmic se celebraran simultàniament a Barcelona el 2014

La gastronomia professional és un dels principals sectors de la demanda d’equips, serveis i productes per a hoteleria. És per això que Hostelco i Fòrum Gastronòmic han acordat la seva celebració simultània del 20 al 23 d’octubre de 2014 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. D’aquesta manera, els dos esdeveniments sumaran recursos amb l’objectiu de proposar al professional de la restauració una oferta completa i transversal de tota la cadena de valor de la gastronomia, des de l’equipament fins a la creació del producte, i convertir-se així en un referent obligat per a la indústria culinària internacional.

L’acord assolit entre les dues organitzacions permetrà crear una de les majors plataformes de la indústria gastronòmica del Sud d’Europa gràcies a la marcada complementarietat entre el sector de l’equipament per a l’hoteleria i el de la gastronomia professional. La celebració simultània dels dos esdeveniments permetrà augmentar les oportunitats de networking, negocis i difusió del coneixement de totes les empreses i professionals que actualment integren el món de la gastronomia.

L’objectiu d’aquesta aliança consisteix en convertir la cita biennal d’Hostelco i Fòrum Gastronòmic en una fira de referència per a la indústria gastronòmica internacional. Ambdós esdeveniments tenen entre els seus principals objectius servir de plataforma per a l’exportació aprofitant la reputada imatge de què gaudeixen la cuina catalana i espanyola.

Dos esdeveniments amb identitat pròpia
Els dos salons es complementaran sense perdre la seva personalitat, mantenint les seves marques, imatge i organització específiques. No obstant això, es coordinaran conjuntament tots els aspectes comuns relatius a la promoció, la logística i la programació de les activitats paral¿leles: entre ambdós sectors existeix una alta coincidència en el perfil de visitant professional, que tindrà l’oportunitat de participar tant a les jornades tècniques organitzades per Hostelco com en les demostracions i tallers de cuina que es desenvoluparan en el marc de Fòrum Gastronòmic.

Als anys imparells, durant els quals no se celebra Hostelco, el Fòrum Gastronòmic se seguirà celebrant a Girona, tal i com es va anunciar a la cloenda de la passada edició del mes de febrer.

Segons Roure “aquest acord situa el projecte Hostelco i Fòrum Gastronòmic en la primera divisió europea de salons amb una oferta global, que abasta des de la tecnologia i la maquinària per a la hoteleria fins als processos creatius que comporta l’art de la cuina. Darrere dels xefs i de la seva alta capacitat d’innovació existeix una indústria molt competitiva que els recolza”.

Per la seva banda, el co-director del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, afirma que en aquestes circumstàncies “la suma d’esforços redundarà en benefici del sector de l’hoteleria, de la gastronomia en general i del propi país”.

Sobre Hostelco:
Després de 16 edicions i més de 30 anys de trajectòria, Hostelco, organitzat per Fira de Barcelona amb la col¿laboració de la Federación Española de Asociaciones de Fabricantes de Maquinaria para Hostelería, Colectividades e Industrias Afines, FELAC, és la fira més gran del sector que se celebra a Espanya i la segona més rellevant d’Europa. Fidel al seu compromís de recolzament al sector, Hostelco se centra en impulsar la internacionalització del mercat i en promocional la innovació com a element clau de desenvolupament.

Com a plataforma que engloba no sols una completa exposició comercial, sinó esdeveniments de referència internacional com el Hospitality Industry World Congress (HIWC), el congrés que reuneix a Barcelona als màxims exponents del món de la hoteleria internacional, Hostelco és actualment l’únic certamen a Espanya i un dels principal referents europeus dissenyat per proporcionar solucions globals per a l’hosteleria.

Sobre el Fòrum Gastronòmic:
El Fòrum Gastronòmic es va crear el 1999 amb l’objectiu de ser el punt de trobada de la gastronomia professional. Després d’11 edicions en els seus 14 anys d’existència, ha demostrat ser una eina de promoció d’altíssima eficiència així com un element de cohesió dels diferents agents enogastronòmics convertint-se en un model que ha creat escola: el 1999 ja acollia tallers de cuina en directe i el 2003 fou pioner en oferir degustacions in situ.

L’encert d’aquesta iniciativa, en continua evolució, ha quedat sobradament demostrat per l’èxit assolit edició darrere edició en les diferents seus on s’ha celebrat l’esdeveniment. A més, el Fòrum atrau no sols als millors cuiners del món sinó també a aquells joves talents que actualment despunten en l’àmbit de la gastronomia i als que el Fòrum ha ofert l’oportunitat de donar-se a conèixer.

Barcelona, 21 de març de 2013