Hostelco 2024 es posa en marxa amb el focus en la sostenibilitat, la competitivitat i els negocis

Hostelco, el saló líder a Espanya d’Equipament per a Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats i un dels primers d’Europa en la seva especialitat, ja està preparant la seva propera edició per reunir, del 12 al 15 de març de 2024 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, la més completa oferta de solucions innovadores per a tota la cadena de valor del canal Horeca. El saló sumarà sinèrgies amb Restaurama, el sector d’Alimentaria dedicat a la restauració i l’alimentació fora de llar, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat i sostenibilitat a través de les últimes novetats en innovació, tecnologia, negoci i disseny.

Hostelco i Alimentaria han iniciat els preparatius per ser de nou al març del 2024 la gran plataforma de les indústries de l’alimentació, begudes i equipament. Per això, a la propera edició Hostelco potenciarà encara més les seves sinergies amb Restaurama per tal de reunir tota l’oferta dirigida al canal Horeca i generar, així, noves oportunitats de negoci i networking.

El certamen mostrarà les darreres innovacions centrades a donar resposta als grans reptes del sector com l’estalvi energètic, la sostenibilitat i la millora de l’experiència del client. Per això, a més de les novetats en equipament i maquinària per a la indústria de l’hostaleria, comptarà amb l’oferta d’accessoris, parament i servei de taula; equips i productes relacionats amb el cafè, fleca i pastisseria; una àmplia gamma d’articles d’interiorisme, decoració, benestar, tèxtil i mobiliari, i les darreres solucions tecnològiques per a l’hostaleria i col·lectivitats. A aquestes propostes se sumarà Restaurama, amb l’oferta de productes i serveis relatius a la restauració i alimentació fora de la llar, creant així una completa exposició firal dirigida al canal Horeca.

La directora de Hostelco, Mar Santarrufina, afirma que “el fet de concentrar equipament, maquinària i foodservice en un sol escenari dedicat al canal Horeca ens brinda la possibilitat de multiplicar les oportunitats de negoci en un segment de gran rellevància per a l’economia espanyola. Els resultats aconseguits fins ara ens avalen, així que continuarem consolidant la unió amb Restaurama per oferir propostes de valor i contribuir al creixement del sector”.

En aquest sentit, la suma de Hostelco i Restaurama va comptar en la passada edició amb un total de 556 expositors, el 31% internacionals que van ocupar 22.360 m2, atraient 49.000 visitants professionals del canal Horeca, el 73% decisors de compres procedents dels àmbits de la restauració, distribució, comerç, contract, allotjament i col·lectivitats. Entre ells, destaquen els 620 compradors internacionals convidats directament per l’organització en el marc del programa d’atracció i fidelització de buyers estratègics. El 80% del conjunt de visitants interessats en l’oferta de Hostelco i Restaurama va definir com a ‘imprescindible’ l’esdeveniment referent dels sectors foodservice i Horeca.

Alimentaria i Hostelco, una aliança per a l’èxit
La plataforma Alimentaria & Hostelco va reunir a la seva última edició més de 3.000 empreses expositores, un 29% internacionals, procedents de 57 països, atraient un total de 100.000 visitants, un 23% internacionals, de 150 nacionalitats. Aquestes xifres confirmen l’èxit d’una plataforma que impulsa els negocis, la internacionalització i el networking i la consoliden com a referent mundial al sector.

Barcelona, gener de 2023  

 

Mª Gloria Dilluvio
93 233 21 72
gdilluvio@firabarcelona.com