Hostelco 2020 renova la distribució de l’espai i potència sinergies amb Restaurama

Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament per a Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, renova la conceptualització de la seva oferta per sumar sinergies amb Restaurama, el sector d’Alimentaria dedicat al Food Service. Integrarà, així mateix, noves activitats dedicades a la divulgació del coneixement, posant el focus en el ‘hospitality business’, el disseny d’interiors i la generació d’experiències. La seva celebració juntament amb el saló Alimentaria, convertirà els dos esdeveniments en una de les majors plataformes firals del món de l’hospitality i l’alimentació.

Hostelco,-organitzat per Fira de Barcelona i la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (FELAC) – prepara la seva propera edició que se celebrarà del 20 al 23 d’abril de 2020, al recinte de Gran Via, amb el saló Alimentaria.

Hostelco apostarà per una nova distribució de l’espai expositiu dissenyada per aconseguir una major integració amb l’oferta de Restaurama, el saló de la fira Alimentaria dedicat a la Restauració i l’Alimentació fora de la llar, conformant així la major plataforma internacional de productes i serveis per al canal Horeca.

Així, segons les previsions, Hostelco -que a cinc mesos de la seva celebració ja ha assignat el 70% de l’espai expositiu previst- i Restaurama sumaran més de 30.000m2, on reuniran l’oferta d’unes 800 firmes expositores, el 27% internacionals, i rebran la visita de 47.500 professionals de canal Horeca, entre els quals destaquen més de 1.800 compradors estratègics convidats, procedents de 77 països.

Gran part de l’oferta d’Hostelco estarà integrada pel sector Fully Equipped, amb equips i maquinària d’hostaleria, i per l’àmbit dedicat al parament i servei de taula (Setting). Per la seva banda, els productes i equips relacionats amb el cafè, pastisseria, fleca, pizza i gelateria (Moments) estan registrant una molt bona participació i dinamisme. Amb Atmosphere, d’altra banda, el saló renova la seva aposta pels articles d’interiorisme, decoració, il·luminació, mobiliari i benestar. Paral·lelament, els productes tecnològics i orientats a l’entreteniment (Tech) així com el sector dedicat al transport, delivery i vending (Everywere) estan registrant una participació molt satisfactòria.

Així, el 66% de la plataforma formada per Hostelco i Restaurama estarà ocupat pels productes d’equipament.

Més de 30 xefs a The Experience Live Gastronomy
Hostelco i Restaurama compartiran algunes de les més destacades activitats que tindran lloc en el marc del saló, com The Experience Live Gastronomy, dedicada a la gastronomia en directe duta a terme per més de 30 xefs de gran prestigi. Els showcookings, tallers i conferències se centraran en el valor de la cuina sostenible i en la seva estreta relació amb el territori, els productes de proximitat i en la recuperació de les tradicions culinàries de diferents regions. The Experience acollirà, així mateix, les finals de certàmens de gran rellevància internacional com el Concurs Cuiner de l’Any i de el Concurs Cambrer de l’Any.

Disseny d’interiors per generar experiències
Hostelco estrenarà una nova àrea d’exposició, dedicada exclusivament a la creació d’ambients i al  disseny d’interiors d’establiments hotelers, restaurants, cafeteries i altres espais del canal Horeca. Aquest nou espai, anomenat Atmosphere, reproduirà un Showroom amb productes d’il·luminació, tèxtil, decoració, mobiliari i fins i tot benestar, per recrear ambients confortables. Atmosphere acollirà, a més, Hostelco Live Hotel i Hostelco Live Restaurant, que reproduiran les principals estances d’un hotel i d’un restaurant, i Hostelco Live Arena, un espai dedicat al debat que acollirà ponències a càrrec d’experts de la indústria de l’hospitality i del sector del ‘contract’ que analitzaran l’actualitat i els principals reptes de futur del món del disseny i interiorisme, així com el paper de les últimes tecnologies. Hi participaran professionals de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics i l’Institut Tecnològic Hoteler CEHAT-ITH, entitats col·laboradores d’Hostelco, que proposaran nous enfocaments sobre temàtiques clau de la indústria hotelera, com l’experiència del client, la innovació tecnològica, el màrqueting o la sostenibilitat.

El saló acollirà així mateix una nova edició dels ‘Hostelco Awards’, que reconeixeran un any més l’excel·lència i la innovació en nou categories relatives a diferents projectes, productes i serveis de canal Horeca. El jurat, integrat per professionals de sector i per la xef Carme Ruscalleda, padrina del certamen, lliurarà els guardons el 20 d’abril, durant la nit de gala del saló que reunirà professionals, empresaris i operadors del sector. Les candidatures s’acceptaran fins al proper 14 de febrer de 2020.

La indústria espanyola d’equipament per l’hostaleria creix un 5%
Segons l’estudi econòmic de l’exercici 2018 elaborat per la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac), la facturació global de les 132 empreses que integren aquest col·lectiu va augmentar un 4,84% fins a arribar als 1.789 milions d’euros, aconseguint així encadenar sis anys de creixement. Les vendes en el mercat espanyol, que es van situar en 926,5 milions d’euros el 2018, van registrar una alça del 6,96% respecte al 2017. Un increment més modest van registrar les vendes a l’exterior, que van arribar als 862,5 milions d’euros, un 2,65% més que l’exercici anterior. Com a resultat, la quota exportadora global va ser del 48,2%.

Per a Rafael Olmos, president de Felac i d’Hostelco, la radiografia econòmica de el sector és positiva: “Les xifres de l’exercici 2018 mostren la bona marxa de la indústria d’equipament per a hostaleria, que torna a augmentar la seva facturació sumant sis anys consecutius de creixement. Uns bons resultats aconseguits”, afegeix, “gràcies al dinamisme del mercat nacional i a la fortalesa d’unes vendes a l’exterior que, tot i que van moderar la seva pujada, tenen un pes fonamental en la xifra de negocis d’una indústria que exporta més del 48%” . Olmos destaca així mateix “les xifres rècord en recepció de turistes estrangers registrades el 2018” entre els factors que han contribuït a la bona evolució del sector de l’equipament i assegura que “Hostelco reflecteix el bon comportament del mercat i tot apunta a que la seva pròxima edició serà novament la cita més rellevant del calendari firal per a tots els professionals del canal Horeca”.

Hostelco i Alimentària sumen sinergies
Organitzat per Fira de Barcelona i FELAC, Hostelco se celebrarà amb Alimentaria del 20 al 23 d’abril de 2020. Les fires ocuparan la pràctica totalitat del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​és a dir prop de 110.000m2 nets. La celebració conjunta d’Hostelco i Alimentaria tornarà a suposar una de les majors plataformes internacionals per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hostaler presentant tant a la distribució com al canal horeca l’oferta més completa i transversal del mercat nacional i internacional.

Barcelona, 13 de desembre 2019
Mª Gloria Dilluvio
93 233 21 72 – gdilluvio@firabarcelona.com