Hostelco 2016 dinamitza el mercat i impulsa el networking i el coneixement

Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament, Maquinària i Serveis per a Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, ampliarà la seva oferta amb nous sectors i noves activitats dedicades a la divulgació del coneixement, així com programes especials dirigits als compradors estratègics per consolidar el negoci, dinamitzar el mercat i afavorir el networking. Al costat del Fòrum Gastronòmic i al Congrés de Restauració Col·lectiva, Hostelco integrarà la Barcelona Hosting Week, una iniciativa que durant quatre dies convertirà Barcelona en la capital de la gastronomia i de l’hospitality.
Del 23 al 26 d’octubre el món de l’hospitality estarà representat al complet al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en el marc de la segona edició de la Barcelona Hosting Week que, amb la presència de 560 expositors, un 11% més que el 2014, constituirà una gran plataforma sectorial de la indústria gastronòmica que inclourà tota la cadena de valor del sector, des de l’equipament fins a l’elaboració i distribució del producte.
Hostelco mostrarà els productes de 12 sectors
Per la seva banda, Hostelco -organitzat per Fira de Barcelona i la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (FELAC)- celebrarà la seva 18ena edició amb la major oferta de productes i serveis de les principals empreses del sector, el 28% internacionals procedents sobretot del Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg, Turquia i Portugal.
Al certamen es mostraran les novetats de 12 sectors, el més representat dels quals serà el d’equips i maquinària d’hostaleria. Segueixen els àmbits de Parament i servei de taula; Gestió, control informàtica i seguretat; Tèxtil i uniformes; Empreses de servei; Mobiliari i decoració; Equips i productes per a bugaderia, tintoreria, higiene i neteja en general, i l’Àrea Cafè, a més dels nous sectors de Pastisseria, Fleca, Gelateria i Fitness.
Important presència de compradors estratègics
Atenent a la demanda del sector, Hostelco 2016 s’ha focalitzat en l’atracció de 2.500 compradors estratègics nacionals i internacionals que ja han confirmat la seva presència. Tots han estat contactats directament pel saló per tractar-se de professionals amb alt poder de decisió com a distribuïdors nacionals i internacionals, importadors d’equipament, instal·ladors, agents, delegats i experts en serveis tècnics, procedents de tot el territori espanyol i també del Marroc, Portugal, Itàlia, Alemanya, UK i França, entre altres països.
Entre ells, destaquen els distribuïdors nacionals per als quals s’ha dissenyat un programa especial, amb facilitats i incentius per impulsar la seva presència al saló. Un altre important col·lectiu serà el que integren els responsables de compres de més de 42 cadenes hoteleres, de restauració i de gestió de serveis espanyoles i estrangeres que participaran en una sèrie de trobades B2B programades pel saló amb als expositors d’Hostelco. Destaquen també les activitats divulgatives, que acollirà jornades tècniques i taules rodones. En una d’elles participarà el xef Martín Berasategui amb el director general de Resuinsa, Félix Martí. Es titularà “Evolució del sector de l’hostaleria i de la gastronomia (1976 – 2016)” i tindrà lloc el 24 d’octubre.
La Plaça, nou epicentre de les activitats del saló
Els nous sectors de fleca, pastisseria i gelateria seran els protagonistes de ‘La Plaça’, un nou espai que acollirà activitats relacionades amb aquests productes. L’objectiu consisteix a donar a conèixer a professionals i propietaris d’hotels, cafeteries o restaurants com produir aquests aliments en el mateix establiment de forma artesanal i els avantatges que presenta el procés, tant des del punt de vista de la rendibilitat com de la qualitat del producte. Comptarà amb experts d’excepció, com els xefs pastissers David Pallàs, Carles Mampel i Jordi Bordas.
Barcelona Hosting Week
Al costat d’Hostelco se celebrarà el Fòrum Gastronòmic, la trobada gastronòmica de referència que en aquesta ocasió se centrarà en el ‘univers del dolç’ i que comptarà amb la presència d’Oriol Balaguer, Christian Escribà, Jordi Butrón o Xano Saguer, entre altres. A més, també participaran reconeguts xefs com Jordi Cruz, Carme Ruscalleda o els germans Torres. Tots ells realitzaran tallers i demostracions per mostrar les noves tendències i tècniques als professionals i l’usuari final. Els esdeveniments coincidiran a més amb el Congrés de Restauració Col·lectiva, l’únic dedicat exclusivament a la restauració social que celebra la seva segona edició.
El mercat nacional i el vigor de les exportacions, claus del canvi de tendència
Les 130 empreses integrades en la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins, FELAC, van aconseguir el 2015 una facturació global estimada que va superar els 1.424 milions d’euros, un 11% més que el 2014.
Per a Jordi Roure, president d’Hostelco i de FELAC, l’exercici 2015 ha confirmat el canvi de cicle del sector: “El creixement de les vendes nacionals, per segon any consecutiu des que va començar la crisi el 2008, constata l’avanç del mercat interior per la senda de la recuperació”. “Igualment”, assenyala, “la xifra de negocis de les empreses espanyoles s’ha vist impulsada per unes exportacions que segueixen la trajectòria ascendent dels últims anys i que tenen un pes fonamental en aquest sector”.
Roure afirma així mateix que “a la reactivació de les vendes d’equipament per a hostaleria a Espanya ha contribuït, sens dubte, el creixement registrat per l’hostaleria i les bones xifres del turisme”. Sobre les previsions per al 2016, el president assenyala que “en el que portem d’any la tendència és positiva, encoratjada per l’evolució favorable de l’hostaleria i del turisme”.
Per la seva banda, Arantxa Segurado, directora del saló, assenyala “Hostelco és el centre de negocis de referència, fòrum de debat i plataforma de tendències i divulgació al servei d’un sector del qual no només és el reflex, sinó l’impulsor més actiu. Inaugurem aquesta edició amb la il·lusió de proposar als professionals productes i activitats d’interès, que els inspirin i els ajudin a aconseguir el major dels èxits “.
Barcelona, 11 d’octubre de 2016