Les motos tornen a Fira de Barcelona i al recinte de Montjuïc amb Motoh! Barcelona

El món de les motos torna a Fira de Barcelona i al recinte de Montjuïc, amb el saló Motoh! Barcelona, que se celebra del 15 al 17 d’abril. L’esdeveniment reuneix 85 expositors i unes 300 marques representades entre les quals figuren els principals fabricants de motocicletes com BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Piaggio, Suzuki, Triumph i Yamaha, entre d’altres.

Amb Motoh! Barcelona Fira recupera la seva aposta pel sector de les dues rodes, amb una àmplia oferta on trobar gran varietat de models als millors preus, descobrir les últimes novetats i gaudir de múltiples activitats del món de la moto. “La passió per les motos està molt arrelada a Barcelona i Catalunya, tant per l’afició com per la indústria, i podem afirmar que la complicitat tant de les marques com de les institucions del sector ens confirmen l’encert de recuperar un esdeveniment com Motoh! Barcelona” ha assegurat Jordi Freixas, codirector del saló.

El nostre objectiu és reunir les millors marques perquè els visitants puguin trobar els últims models i novetats i organitzar un programa d’activitats amb el qual tots els aficionats a les motos puguin gaudir en tots els sentits” ha afirmat Jordi Bracons, codirector de l’esdeveniment.

El saló, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i per Kando I-Vents, està destinat tant a públic com a professionals, tindrà una periodicitat anual, i vol oferir una visió integral del sector de les dues rodes reunint en un mateix esdeveniment àrees dedicades a les motos -incloent scooters, ciclomotors i vehicles tot terreny- però també els aftermarket (accessoris i complements) per a motocicleta i motorista, així com financeres com Cetelem, i companyies asseguradores entre altres serveis.

Els visitants podran descobrir les principals novetats tant de motocicletes com d’accessoris. Entre els models que es podran veure per primera vegada a Espanya hi ha la Yamaha MT 10, les Indian Springfield i Scout Sixty, la Pitbike Voca Hawk160 Pro, les Piaggio Medley 125 i New Liberty, les Polaris Slingshot i RZR Turbo, la Sym Symphony ST 125, la Victory Octane, l’Goes G 125GT, la Cf Moto 400NK, la Volta Bcn, i les noves gammes d’Honda RC213V-S, CB 500, NC 750 i Africa Twin.

Un sector a l’alça
El Saló compta amb el suport d’Anesdor (Asociación Nacional de Empresas del Sector de Dos Ruedas) la principal associació del sector que agrupa a 29 empreses de la indústria de la motocicleta que representen el 90% del mercat espanyol i comercialitzen més de 47 marques.

Per al secretari general d’Anesdor, José María Riaño, el nou saló arriba en “un moment molt positiu per al sector: les matriculacions de motocicletes han crescut al voltant del 16% al nostre país en el primer trimestre de 2016, amb gairebé 28.500 unitats matriculades. Aquestes dades demostren la continuïtat en la recuperació del sector, sustentat en l’esforç comercial de les marques i en els indicis de millora de l’economia “. Riaño ha afegit que “el bon comportament del mercat contribueix a la celebració d’esdeveniments, com Motoh! Barcelona, i al suport indiscutible de les marques a aquestes fires“.

Activitats per a tots
El saló ha preparat un programa d’activitats per als visitants estructurat en quatre grans àrees: Motoh! Academy, amb espais de formació i pràctiques de seguretat viària; una àrea de prova de vehicles on iniciar recorreguts amb diferents models de motos fora del propi recinte del saló; un espai dedicat a la mobilitat sostenible; i una última zona d’exhibicions i demostracions a càrrec de pilots professionals.

L’àrea Motoh! Academy, promoguda pel Servei Català de Trànsit, se centrarà en la formació i pràctica de seguretat viària. De manera gratuïta, els visitants poden participar en tallers orientats a promoure hàbits de mobilitat més segurs i fomentar activament la pràctica de seguretat viària. Després d’aquests, i en funció del nivell de conducció dels participants, es podran realitzar activitats d’iniciació o habilitat en un circuit tancat, i sempre sota l’assessorament i control de monitors especialitzats.

A la zona de proves, es podran conduir alguns dels nous models presents al saló fora del propi recinte. Els visitants que disposin del carnet corresponent podran provar diferents models de marques com Benelli, BMW, Harley Davidson, Honda, Kawasaki, Suzuki i Yamaha en condicions reals de circulació, en recorreguts fora del recinte de Motoh! Barcelona i pels carrers de la ciutat.

A l’espai dedicat a la mobilitat sostenible es farà un especial èmfasi en les modalitats elèctriques de vehicles de dues rodes com a principals exponents dels nous models de mobilitat urbana sostenible. En aquest cas, els visitants podran tenir un primer contacte tant amb motos de les marques Volta i E-Leaf com bicicletes elèctriques de les firmes Klaxon i Wings.

L’últim dels espais d’activitats acollirà demostracions on pilots professionals mostraran les seves habilitats en circuits especialment preparats. Entre les modalitats d’exhibició presents en el programa d’activitats figuren el trial, el stunt i també una àrea de videojocs.

Dones moteres i personalització
El programa d’activitats de Motoh! Barcelona inclou també zones destinades a grups específics d’aficionats. La primera d’aquestes està destinada al públic femení, cada dia més nombrós, que entén la moto de forma diferent, ja que, tot i l’esforç de fabricants, encara li costa trobar amb facilitat, productes i serveis específics ajustats a les seves necessitats com roba i complements específics o informació sobre competicions.

D’altra banda, el saló també dedicarà un espai específic al custom o pràctica de personalització de motos. Aquesta tendència que treballa tant l’estètica com l’ergonomia dels vehicles ha guanyat adeptes en els últims anys. El saló mostrarà alguns models treballats per tallers i concessionaris de Barcelona entre els que hi ha una vintena de Harley-Davidson personalitzades.

Barcelona, 6 d’abril de 2016