Fira premiada per la Cambra de Comerç en reconeixement a l’activitat firal

El President de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha recollit el premi de la Cambra de Comerç de Barcelona que commemora els 125 anys de la moderna activitat firal a la ciutat iniciada amb l’Exposició Universal de 1888.  
Josep Lluís Bonet, va destacar durant l’acte la gran influència que ha tingut Fira de Barcelona en la vida de Barcelona i Catalunya i va remarcar el paper clau que la institució té com a aparador mundial i instrument de suport de la capacitat industrial i comercial de Catalunya i d’Espanya:
“Fira té un profund compromís amb Barcelona i el país, amb les empreses i la societat. Està al costat del teixit productiu, de les petites i mitges empreses, dels emprenedors, amb la voluntat de crear riquesa al territori, de contribuir a la recuperació de la nostra economia, apostant fermament per la internacionalització”.
La Cambra reconeix amb aquest premi el 125 aniversari de l’activitat firal a Barcelona iniciada amb l’Exposició Universal y que des de llavors no ha cessat: el 1920 se celebra la primera fira de mostres, el 1929 té lloc l’Exposició Internacional i el 1932 neix la institució Fira Internacional de Barcelona.
Juntament amb Fira de Barcelona, un total de 92 companyies i institucions van rebre aquest reconeixement pel compliment del 50, 75, 125 o 150 aniversari. L’acte, presidit pel President d ela Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va tenir lloc el 22 d’octubre a la Casa Llotja de Mar en motiu del Dia de la Cambra, que va arribar a la seva 17ª edició.
Barcelona, 23 d’octubre de 2013