Fira i Reed Exhibitions reforçaran la projecció internacional del saló Alimentaria

Fira de Barcelona ha adquirit a Reed Exhibitions el 50% del capital que tenia a Alimentaria Exhibitions, la joint venture que les dues entitats van crear l’any 2002 per organitzar, entre d’altres, el saló Alimentaria. Així mateix, segons l’acord assolit, està previst que Fira i la multinacional britànica treballin conjuntament per reforçar la projecció exterior del certamen organitzant el saló a varis països.

Així, l’acord a través del qual Fira es converteix en l’única propietària d’Alimentaria Exhibitions no suposa la fi de les relacions entre aquesta societat i Reed Exhibitions sinó que, pel contrari, contempla reforçar l’aliança per potenciar la presència del certamen a l’exterior, especialment en aquelles àrees on ja opera la multinacional britànica com Àsia, Llatinoamèrica i l’Orient Mitjà.

Alimentaria Exhibitions seguirà operant com a societat especialitzada en l’organització de fires del sector alimentari com BTA-Barcelona Tecnologies de l’Alimentació-, Alimentaria & Horexpo Lisboa i Seafood, a més d’Alimentaria, saló de referència a nivell europeu que continuarà recolzant el sector i les empreses espanyoles.

Alimentaria, un saló líder
Alimentaria se situa entre las tres primeres fires del sector a Europa. El certamen va celebrar el passat mes de març la seva 19a edició al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, a la qual hi van assistir més de 140.000 compradors procedents de 143 països. La fira, que es distribueix en 14 àrees diferenciades per tal de cobrir tots els segments del sector de l’alimentació i les begudes, va reunir més de 4.000 empreses, un 32,5% internacionals.

Alimentaria, que ja està organitzant la seva propera edició, es tornarà a celebrar del 24 al 27 de març de 2014 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 21 de desembre de 2012