Fira de Barcelona se suma avui al Dia Mundial de les Fires

Fira de Barcelona se suma a la celebració, per segon any consecutiu, del Dia Mundial de les Fires (Global Exhibitions Day #GED17) avui dimecres 7 de juny. Amb aquesta iniciativa, impulsada per la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), amb el suport de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE), es vol donar a conèixer la importància de la indústria firal al món i el seu destacat impacte econòmic i social en els territoris on se celebren aquest tipus d’esdeveniments.  
En la seva segona convocatòria, el Dia Mundial de les Fires 2017 compta amb la participació d’organitzacions firals de 45 països, entre elles Fira de Barcelona, i 40 associacions del sector. Sota el lema “Think global, act local”, enguany es posa especial èmfasi en l’impacte positiu de l’activitat firal en l’ocupació, el teixit social, les empreses, la innovació i la inversió local. La UFI estima que la meitat de la despesa generada a les fires beneficia directament als territoris on s’hi celebren i l’altra meitat repercuteix sobre la pròpia indústria firal, creant i mantenint centenars de milers de llocs de treball.
Les xifres així ho corroboren. Al món se celebren 31.000 fires cada any. El sector, que dóna feina a 680.000 persones de manera directa i a 1,8 milions de forma indirecta, registra uns ingressos anuals de 98.000 milions d’euros i suma més de 260 milions de visitants i 4,4 milions d’expositors, segons dades de la UFI.
Per al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, “és indubtable el paper que tenen les fires per al desenvolupament econòmic i social del territori, generant ocupació i riquesa en diferents àmbits com hotels, transport, restaurants, comerços, etc. Han estat, són i seran una de les millors eines per fer créixer i promocionar els negocis, on es tanquen acords comercials, es fan nous contactes, es produeix un intercanvi de coneixement, es presenten tendències i innovacions i es donen passos cap a la internacionalització. Un lloc on es reuneixen fabricants, compradors, consumidors, ciutadans… i és que, tot i que estem immersos en plena era digital, el contacte personal és insubstituïble”.
Fira de Barcelona és la institució firal amb més tradició a Espanya i referent a Europa. Cada any acull 120 esdeveniments, entre salons, congressos i actes corporatius, i reuneix 30.000 expositors directes i representats i més de 2 milions de visitants procedents de 200 països. Fira genera un impacte econòmic anual de més de 2.600 milions d’euros i més de 40.000 llocs de treball, a més d’aportar un important valor social, segons un estudi elaborat per l’escola de negocis ESADE.
Barcelona, 6 de juny de 2017