Fira de Barcelona reforça la seva activitat internacional amb la constitució d’una societat a Mèxic

Fira de Barcelona ha arribat a un acord amb l’empresa local Mercados Mexicanos per crear la societat Fira Barcelona Mèxic i promoure així l’organització d’esdeveniments en aquest país. La nova societat impulsarà durant els propers anys salons i fòrums en diverses ciutats, especialment dedicats a les smart cities, així com a l’energia i l’educació. 
La societat està participada al 50% per la filial de la institució firal, Fira Barcelona Internacional i Mercats Mexicans, una institució especialitzada en potenciar al costat de les administracions el desenvolupament de projectes smart a les ciutats del país.
Precisament, les smart cities seran el principal focus d’atenció dels primers esdeveniments que gestionarà Fira Barcelona Mèxic. Així, en el marc de les edicions internacionals que es realitzen en diverses ciutats del món de l’Smart City Expo World Congress, celebrat anualment al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, el proper juny tindrà lloc l’Smart City Expo Latam, a Puebla . En la seva segona edició, aquest esdeveniment espera superar els més de 80 expositors, 150 ponents, 500 ciutats representades i 7.800 visitants aconseguits l’any passat per convertir-se en l’esdeveniment referent d’Amèrica Llatina en l’impuls de ciutats intel·ligents i sostenibles de la regió.
A més, durant aquest mateix any està previst realitzar Smart City Fòrums, (formats congressuals d’un sol dia) a les ciutats de Veracruz i Aguas Calientes que podrien ampliar-se en els propers anys amb la col·laboració de la Confederació Nacional de Municipis de Mèxic. Per al 2018, s’està treballant per llançar de nous salons a Mèxic de temàtiques com l’educació i l’energia.
Per al director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero “la posada en marxa d’aquesta societat reforça la nostra estratègia i activitat internacional amb l’impuls de nous esdeveniments i projectes en un país com Mèxic, dins de l’objectiu de contribuir així a generar més oportunitats i a obrir nous mercats a empreses expositores i professionals de les nostres salons”.
En aquest sentit, la constitució d’aquesta societat s’emmarca en l’estratègia de Fira de potenciar la seva presència a l’exterior amb l’organització de les edicions d’Smart City Expo a ciutats com la ja esmentada Puebla, Buenos Aires, Casablanca o Kyoto; a la fira de l’Automòbil a Doha, on també cogestiona el recinte del Centre de Convencions de la ciutat de Qatar. Destaca, així mateix, la seva activitat a Cuba on, juntament amb el seu soci local Pabexpo, enguany celebra certàmens relacionats amb la indústria gràfica i packaging, l’hostaleria, les energies renovables i la seguretat, a més de diversos projectes de consultoria en altres països del món.
Barcelona, 24 d’abril de 2017