Fira de Barcelona ratifica el seu acord de col·laboració amb Graphispack Associació

Fira de Barcelona i Graphispack Associació han renovat el seu acord de col·laboració amb l’objectiu de donar continuïtat a la tasca de suport i impuls a la indústria gràfica i al sector del packaging a través dels salons Graphispag i Hispack així com de les sinergies generades per les dues entitats.
Des de la firma del primer conveni al maig de 1979 fins ara, Graphispack Associació i els salons Hispack i Graphispag de Fira de Barcelona han mantingut un estret nivell de cooperació, que s’ha traduït en l’organització d’activitats en el marc d’ambdos certàmens. Amb el nou acord signat ara, que tindrà vigència fins 2027, es posa l’accent en la promoció i impuls en el context nacional i internacional.
La firma de la renovació del conveni, que va tenir lloc el 16 de juliol a Fira de Barcelona, va comptar amb la presència del director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; el president de Graphispack Associació, Jordi Quera; el seu vicepresident  i president emèrit d’Hispack, Javier Riera-Marsá; el director del saló Graphispag, Jordi Magre; el secretari general de l’associació, Ignasi Cusí; i el director de la Unitat de Negoci Packaging, Printing i Retail de Fira de Barcelona, Xavier Pascual, entre d’altres representants de la institució firal.
El director general de Fira de Barcelona ha expressat la seva satisfacció en “renovar el compromís de Fira de Barcelona amb Graphispack Associació, una aliada clau dels salons Hispack i Graphispag a l’hora de promoure i dinamitzar els negocis del sector del packaging i la indústria gràfica, dos sectors potents, creadors de sinergies i en ple procés de transformació digital”.
Per la seva banda el president de Graphispack Associació, Jordi Quera, ha dit: “estem molt orgullosos de renovar el nostre pacte de col·laboració amb Fira de Barcelona per seguir sumant esforços i recursos en favor del creixement de dos àmbits productius molt importants que comparteixen un mateix entorn industrial”.
Dos salons de referència
Hispack és el saló de referència per a la indústria del packaging espanyol i un dels primers d’Europa en la seva especialitat. En la seva última edició, al maig de 2018, va comptar amb més de 1.500 empreses representades  i es va centrar en el paper del packaging com a motor econòmic i element clau per a la innovació i la transformació cap a la indústria 4.0.
Graphispag, referent nacional i europeu de les fires gràfiques, celebrarà el març de 2019 una edició que reunirà l’oferta de suports i tecnologies d’impressió i acabats amb què crear productes gràfics per a tot tipus de sectors econòmics i mostrarà les tendències que estan definint la transformació de la indústria gràfica. En la seva darrera edició, el 2017, va aplegar més de 350 marques i va registrar més de 22.000 visites de professionals.
Per la seva banda, Graphispack Associació és l’entitat empresarial que des de fa 40 anys agrupa els principals fabricants i subministradors per a la Indústria Gràfica, Envàs, Embalatge, PLV, Embotellat i Afins d’Espanya i que promou i col·labora activament en l’organització dels salons Hispack i Graphispag de Fira de Barcelona.
Barcelona, juliol de 2018