HEALTHIO dissenya un itinerari específic sobre el càncer amb una àmplia oferta informativa

Diversos centres mèdics de referència, juntament a startups i associacions i fundacions, participaran a HEALTHIO 2018 amb l’objectiu de compartir i donar a conèixer els últims avenços i aplicacions tecnològiques per a metges i pacients que s’estan aplicant en la lluita contra aquesta malaltia. L’esdeveniment sobre innovació en salut de Fira de Barcelona ha creat un itinerari específic que aplegarà els principals actors i desenvolupaments en el tractament de les diferents tipologies del càncer.

Organitzat per Fira de Barcelona, HEALTHIO, que tindrà lloc del 16 al 18 d’octubre al palau 8 del recinte de Montjuïc, és una innovadora arena d’intercanvi de coneixement, experiències pilot i propostes comercials on els usuaris podran provar i experimentar in situ les tècniques i pràctiques més avançades del sistema sanitari.

L’oferta s’agrupa en tres eixos temàtics (salut i benestar, medicina personalitzada i malalties cròniques i envelliment) que presenten 24 itineraris per facilitar-ne la visita.

Així, l’eix dissenyat per mostrar els últims avenços en el tractament del càncer és un dels que disposa d’una oferta més completa. A més de comptar amb centres com la Vall d’Hebron, Hospital Clínic i Sant Joan de Déu, hi participaran tres startups que presentaran les seves propostes més innovadores. Abeona Health, una app que connecta a associacions, hospitals i investigadors i que està sent testada a l’Institut Català d’Oncologia (ICO); Celsius 37, que desenvolupa solucions web per connectar diversos programes informàtics de control de la malaltia i Naru Intelligence, especialitzada en soluciones big data per a medicina de precisió.
Igualment, també hi assistiran associacions com Helping Cancer, que promou accions divulgatives i informatives per a pacients i familiars; Cris contra el Cáncer, una fundació sense ànim de lucre que impulsa la investigació i PICAM, una entitat que fomenta iniciatives per prevenir el càncer i fomentar el diagnòstic precoç.
La direcció de l’esdeveniment està treballant en el disseny de la resta d’itineraris d’una edició que comptarà, entre altres institucions, amb la participació conjunta de l’Hospital Clínic-Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Hospital Germans Trias i Pujol, el Consorci Sanitari Integral,
l’Institut Guttmann, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i amb empreses líders en aquest àmbit com Roche, Sanitas o Intersystems i amb múltiples startups i associacions de pacients.
A més de les conferències previstes, HEALTHIO completa el seu programa d’activitats amb Health & Bio Team Dating, una jornada de speed dating creada per Biocat, Banc Sabadell i Catalonia Bio per crear equips entre científics i empresaris.
Barcelona Industry Week
Healthio forma part de la Barcelona Industry Week, que engloba també, i durant les mateixes dates, la celebració dels salons IoT Solutions World Congress (IoTSWC), un dels majors esdeveniments del món sobre les innovacions de l’internet industrial, i IN(3D)USTRY From Needs to Solutions, dedicat a la fabricació additiva.
Barcelona, 20 de juliol de 2018