Fira de Barcelona preveu tancar 2014 amb molt bons resultats pels grans congressos i esdeveniments

En la seva habitual reunió del mes de juliol celebrada avui, el Consell General de Fira de Barcelona ha valorat molt positivament la bona marxa de l’exercici en curs, en el qual, segons totes les estimacions, se superaran àmpliament els 120 milions d’euros d’ingressos previstos en un inici gràcies als grans salons i, sobretot, als congressos internacionals que s’organitzen aquest any. Més de 60 certàmens i 50 esdeveniments corporatius tenen lloc durant aquest exercici principalment en els recintes de Montjuïc i Gran Via.

El Consell, presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la importància que l’activitat firal té per a les empreses, els sectors productius i el conjunt del territori, i ha aprovat així mateix els resultats de 2013, any en el qual s’han obtingut uns ingressos de 117,8 milions d’euros, amb un increment del 2,2% respecte al 2012 i del 2,7% en relació a 2011, exercici comparable per raons de calendari firal.

La previsió de bons resultats per al 2014, que s’estimen superiors als obtinguts en el període anterior a l’inici de la crisi, es deu no només als grans salons i esdeveniments que tenen lloc aquest any sinó, sobretot, a congressos internacionals puntuals, bàsicament de l’àmbit tecnològic, que s’han anat confirmant al llarg de l’exercici. En aquest sentit, Josep Lluís Bonet, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, ha destacat que el 2014 la institució “tindrà uns resultats excepcionals”. Després de subratllar així mateix que s’observen símptomes de certa millora de l’economia i el clima empresarial, ha posat en relleu el paper de Fira per la seva capacitat de “generar activitat econòmica i ajudar les empreses a sortir a l’exterior, així com atraure negoci internacional als recintes barcelonins”.

Destacats congressos internacionals
Entre els salons i congressos celebrats durant la primera meitat de l’any figuren les exitoses edicions del Mobile World Congress i Alimentaria; Bizbarcelona; Turisme; Denim by Première Vision, fira especialitzada en roba texana que tenia lloc a París; Barcelona Bridal Week, organitzat per Fira des d’aquesta edició; la primera convocatòria de Handmade; i Passenger Terminal Expo, tots ells ja celebrats, així com alguns congressos tecnològics com el de SAP.

Durant el segon semestre tindran lloc altres esdeveniments rellevants com són el Congrés Europeu de Cardiologia, que espera més de 30.000 participants; el Saló Nàutic al Port Vell; Hostelco que coincidirà amb el Fòrum Gastronòmic Barcelona; Caravaning; Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, referents de la indústria química del sud d’Europa; Smart City Expo World Congress, esdeveniment internacional per a les ciutats intel·ligents; i EIBTM, líder en turisme de negocis. També se celebrarà la cita de tardor del saló del Denim i, entre d’altres, els congressos de Pfizer del sector biomèdic i HP Discover, VMworld Europe i Microsoft, en l’àmbit tecnològic.

Destaca també en aquest 2014 l’acord per acollir, a partir del proper any, l’edició d’hivern del saló de moda urbana i contemporània Bread & Butter, que torna a Fira de Barcelona, on va créixer i es va consolidar després de vuit edicions celebrades entre 2005 i 2009.

D’altra banda, s’està donant un gran impuls a l’activitat de Fira a l’exterior amb la celebració d’Alimentaria Mèxic i Alimentaria Lisboa, les edicions de Smart City Expo a Kyoto i Montreal, la participació de Construmat a la fira Ficons de Recife a Brasil i la coorganització dels salons de l’Automòbil i de la Joieria a Qatar, entre d’altres esdeveniments, així com la prestació de serveis de consultoria a diversos recintes i organitzadors firals, i altres projectes que estan en camí.

Barcelona 15 de juliol de 2014