Fira de Barcelona, premiada per la implementació del passi virtual a través del mòbil ‘NFC Badge’

L’aposta de Fira de Barcelona per la innovació té premi: l’Associació Internacional de Centres de Congressos (AIPC) ha concedit a la institució firal barcelonina el Premi a la Millor Innovació pel seu ‘NFC Badge’, el passi virtual a través del mòbil que van poder utilitzar els visitants i expositors durant la passada edició del Mobile World Congress. El nou sistema, desenvolupat en col¿laboració amb la GSMA, permetia entrar al recinte de Gran Via només acostant un mòbil equipat amb la tecnologia Near Field Communication als punts de control d’accés.

Aquesta innovadora tècnica, que era la primera vegada que s’aplicava de forma massiva en un recinte firal, va permetre substituir l’acreditació física tradicional pel mòbil. Amb el nou passi, els congressistes guanyaven comoditat en la seva visita, ja que podien accedir al recinte sense cues i, gràcies a un procés de validació fotogràfica des del propi terminal, evitar haver de mostrar un document acreditatiu cada vegada que entraven a la fira.

Aquesta solució, desenvolupada conjuntament per la GSMA (l’associació que representa els interessos de més de 800 companyies de l’ecosistema mòbil arreu del món) i els departaments d’Operacions, Tecnologia, Seguretat i Atenció al Client de Fira de Barcelona, va tenir una gran acceptació per part dels visitants al saló: la van utilitzar 10.500 congressistes i durant cinc dies es van registrar 19.500 escanejos. A més, es van habilitar 18 punts d’accés amb l’NFC Badge -fet que va reduir a zero el temps d’espera per als usuaris d’aquest tipus d’acreditació- i es va formar a un equip específic de 45 persones per atendre els usuaris que van optar per aquesta fórmula d’identificació.

“Aquest premi reconeix un projecte implementat per Fira de Barcelona com la millor innovació de l’any en la gestió de recintes firals i confirma que la nostra institució es troba en l’elit del sector. Es tracta d’un projecte que, des de la Mobile World Capital, ens permet no només mostrar al món l’infinit potencial de la tecnologia mòbil, sinó també oferir un servei cada vegada millor i més personalitzat als nostres clients”, explica Salvador Tasqué, director d’ Operacions de Fira de Barcelona.

“El projecte NFC Experience posat en marxa durant el Mobile World Congress va ser una emocionant primera prova per al nostre esdeveniment que va permetre als visitants tenir l’oportunitat d’experimentar en viu el poder de la tecnologia NFC, no només en el recinte de Gran Via sinó a tota la ciutat de Barcelona. Estem molt satisfets d’haver col·laborat amb Fira de Barcelona per oferir aquest innovador servei als congressistes”, comenta Eulàlia Ripoll, directora del Mobile World Congress per part de la GSMA.

L’acreditació virtual a través del mòbil també permet reduir la “petjada mediambiental” dels congressos, ja que elimina la necessitat d’imprimir acreditacions de paper o plàstic per als visitants. A més, aquesta nova tecnologia obre la porta a ampliar els serveis disponibles per als congressistes premiant amb la possibilitat de descarregar al seu mòbil informació sobre les ponències de la conferència o fins i tot cupons descompte per als restaurants o les atraccions turístiques de la ciutat. Els avantatges per a l’organitzador són també molt àmplies: pot connectar directament i de forma individualitzada amb els assistents a les fires a través de l’enviament de notificacions personals al seu telèfon intel·ligent i fins i tot retirar remotament l’acreditació en cas que hagués de denegar-se per algun motiu.

Barcelona, 9 de juliol de 2013