Fira de Barcelona i Motorsport2020.cat llancen Barcelona Motorsport Show

El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà el proper mes de desembre la primera edició de Barcelona Motorsport Show, un nou saló sobre l’esport del motor dirigit a professionals i aficionats del sector. Organitzat per Motorsport2020.cat i Fira de Barcelona, l’esdeveniment neix amb la voluntat d’esdevenir un referent en el seu àmbit a nivell internacional i posar de manifest l’hegemonia de Barcelona com una de les places més destacades.
La fira, que està previst que se celebri del 2 al 4 de desembre, englobarà les disciplines esportives practicades amb vehicles motoritzats, com cotxes de competició, motos o quads, i preveu comptar amb la participació d’uns 50 expositors, entre els quals hi haurà algunes de les principals marques de vehicles, fabricants d’accessoris, components, equipament, promotors de campionats, representants de clubs, circuits o escoles de mecànica. També pretén impulsar el mercat de segona mà dels vehicles de competició que a més comptarà amb el Circuit de Barcelona-Catalunya com a pista de proves de privilegi.
Barcelona Motorsport Show és una iniciativa de Motorsport2020.cat, un projecte conjunt del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), el Clúster de la Indústria de la Motocicleta a Catalunya (Clustermoto) i el Clúster Català de la Indústria de l’Esport (Indescat) que té com a objectiu potenciar la indústria del motorsport des de Catalunya cap al món i connectar les empreses vinculades amb aquest sector.
En paraules del president del CIAC i del comitè organitzador de Barcelona Motorsport Show, Vicenç Aguilera, “aquest esdeveniment pretén reivindicar la ciutat de Barcelona com una de les seus més potents del món de l’esport del motor i constituir-se com a punt de trobada dels professionals i aficionats un cop finalitzada la temporada per preparar la següent“. I afegeix: “Barcelona és una de les poques capitals del món amb quatre proves del campionat del món: Formula 1, MotoGP, Rallycross i el mundial de ral·lis de la WRC, un important fet que connectat amb el Circuit de Barcelona-Catalunya, la indústria del motor i Montjuïc, fa de la nostra ciutat una seu única per al Motorsport Show“.
El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, ha destacat que “la celebració d’aquest certamen s’emmarca dins de l’estratègia de la institució d’organitzar o coorganitzar esdeveniments de suport a la indústria, en aquest cas de l’automoció, i donar resposta a una demanda de l’àmbit de l’esport del motor, amb una llarga tradició i gran seguiment popular al nostre país“.
Entre les iniciatives que es duran a terme durant el saló, destaquen un espai exclusiu dedicat a la compravenda de vehicles usats de competició, amb opció per provar-los al Circuit de Barcelona-Catalunya, i un congrés sobre motorsport. A més, coincidirà amb el Saló del Vehicle d’Ocasió de Fira de Barcelona, generant sinergies entre els usuaris i aficionats al motor.
Barcelona, 13 de maig de 2016
Departament de premsa: Fira de Barcelona: 690837371 – mjuvell@firabarcelona.test
Motorsport2020.cat: 638037727 – cortiz@arenalia.com