Fira de Barcelona desplega per al GSMA Mobile World Congress una de les majors xarxes Wifi del món

Per tal d’oferir la millor connexió i comunicació possible per als milers de mòbils, tablets, ordenadors i gadgets que estaran actius durant el Mobile World Congress (MWC), Fira de Barcelona ha desplegat al recinte de Gran Via, que compta amb con 240.000m2 bruts de superfície expositiva, 1.200 punts de connexió Wifi, una de les xarxes més potents del món instal·lades en un recinte firal. D’aquesta manera, donarà cobertura als més de 75.000 congressistes que es preveu que visitin aquest esdeveniment entre el 24 i el 27 de febrer.

En un esdeveniment internacional en què el mòbil i l’alta tecnologia són protagonistes, la cobertura i la connexió Wifi són fonamentals. Edició rere edició Fira de Barcelona ha anat millorant la connectivitat del seu recinte per tal de poder cobrir l’alta demanda de xarxa requerida, arribant a tenir en aquest congrés una de les millors del món en una instal·lació firal. Amb més de 1.200 punts de connexió, 14 quilòmetres de fibra òptica i 52 quilòmetres de cable de xarxa, es cobriran els més de 240.000m2 bruts de superfície expositiva del recinte de Gran Via. Aquesta gran xarxa Wifi tindrà una capacitat de 10.000 Mbps (5.000 de càrrega i 5.000 de descàrrega).

D’aquesta manera, el MWC 2014 no només tindrà la major cobertura Wifi instal·lada en aquest esdeveniment, sinó també una de les més grans en un recinte firal, només comparable amb el Messe de Frankfurt que compta amb 1.300 punts de connexió. La instal·lació de Fira supera també a altres grans recintes com aeroports internacionals, grans estadis esportius i centres de convencions de referència mundial, entre d’altres instal·lacions.

Mobile World Congress App
GSM Association, organitzadora de l’esdeveniment, introduirà noves funcionalitats a l’aplicació dissenyada específicament per al congrés amb múltiples funcionalitats amb l’objectiu de millorar  l’experiència del visitant durant el congrés. Fira de Barcelona ha col·laborat en el desenvolupament d’aquestes noves funcionalitats, entre les que destaca un sistema d’informació sobre els mitjans de transport disponibles (Metro/Ferrocarrils, Taxis i shuttles) amb temps d’espera i rutes geolocalitzades per arribar als punts d’accés.

Una altra funció permet comprar i encarregar el menjar en diferents punts de restauració del recinte per recollir-los de manera ràpida evitant-ne cues. També disposa d’un passi electrònic NFC i una aplicació per a l’intercanvi directe de mòbil a mòbil de contactes professionals i la seva gestió, molt útil per fer negocis i relacions durant la celebració del congrés. A més, l’aplicació ofereix informació actualitzada del calendari de ponències, speakers  expositors.

Barcelona, 23 de febrer de 2014