Fira de Barcelona connecta els seus salons amb el futur a través de l’Internet of Things

Fira de Barcelona serà una de les primeres institucions firals del món que introduirà als seus salons un projecte específic per mostrar com l’Internet of Things (IOT) pot ajudar a créixer i aportar noves solucions als negocis dels sectors econòmics que reuneixen els seus esdeveniments. D’aquesta manera, Fira aproparà les innovacions i oportunitats futures que obre aquest nou univers tecnològic i el connectarà amb l’economia real i les necessitats dels sectors industrials del país.

Des del seu origen Fira de Barcelona ha tingut com a objectiu que els seus salons mostrin les últimes innovacions de tot el món i anticipin les oportunitats de futur per donar suport així a la dinamització dels sectors econòmics més rellevants del país. Fidel a la seva missió, Fira dóna ara un pas més i impulsa “Iot Solutions”, un projecte pioner basat en el fenomen tecnològic que està canviant el món i que canviarà la vida quotidiana de les persones però també la forma de produir o de fer negocis. Internet of Things, és una tecnologia que permet la interconnexió digital entre internet i objectes comuns o màquines industrials. La seva aplicació facilita gestionar des d’estocs domèstics, fins al transport, la salut o grans processos productius.

En aquest sentit, Fira de Barcelona traslladarà als seus salons professionals les possibilitats d’aquesta nova tendència tecnològica dedicant un espai específic que reunirà les aplicacions i novetats IoT del sector i organitzarà conferències, workshops, competicions d’aplicacions i altres activitats. L’objectiu és difondre les seves possibilitats futures i facilitar el contacte entre les companyies tecnològiques i la indústria perquè aquestes puguin traduir les seves innovacions en solucions a mida per als seus clients.

El primer saló on estarà presenta el projecte “IoT Solutions” serà Hostelco que se celebra el proper octubre a recinte de Gran Via. Comptarà amb una recreació d’un Smart Hotel amb totes les aplicacions de futur des de la recepció a les habitacions, fins a una zona expositiva amb les últimes innovacions relacionades amb el sector, conferències d’especialistes i un tour per conèixer solucions IoT que ja s’apliquen en hotels de la ciutat.

IoT Solutions s’aplicarà també aquest curs al Smart City Expo World Congress, Hispack, Piscina Barcelona, Saló Internacional de l’Automòbil i Construmat-Beyond Building Barcelona. El projecte anirà formant part així de forma transversal dels salons professionals més importants de Fira.

Barcelona, 3 d’octubre de 2014