Fira de Barcelona celebra l’aposta de GSMA per Barcelona com a Mobile World Capital fins 2023

Fira de Barcelona expressa la seva satisfacció per l’anunci de GSMA d’ampliar la condició de Barcelona com a Mobile World Capital fins el 2023. La decisió àmplia en cinc anys, des 2019-2023, l’actual vinculació amb la ciutat i, en conseqüència, la celebració del Mobile World Congress en els seus recintes firals i permet potenciar les diferents iniciatives de la Capitalitat més enllà del 2018, data en què finalitzava l’actual contracte.

El president de Fira de Barcelona, ​​Josep Lluís Bonet, ha destacat que es tracta d’una “gran notícia per a la ciutat i per a tot el país ja que l’impacte tant de la Mobile World Capital com del Congrés és excepcional tant des del punt de vista econòmic com social“. La decisió certifica també “el bon rumb de la Mobile World Capital, la contribució de Fira a l’èxit de l’esdeveniment i el treball que estan fent les institucions i empreses implicades“, ha afegit després de l’anunci fet públic aquest matí per part de la GSMA.

Per a Agustí Cordón, vicepresident de Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i director general de Fira “l’aposta per Barcelona avala el gran treball realitzat per fins al moment per tots els implicats i posa en valor l’activitat impulsada per la capital mundial del mòbil per a potenciar la transformació digital i incidir directament en la qualitat de vida dels ciutadans. La decisió de GSMA és sens dubte un reconeixement i alhora un gran repte que ens permet impulsar noves iniciatives“.

La MWCB és una iniciativa destinada a convertir la ciutat en un centre de referència de tecnologies mòbils i digitals, així com millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Amb el suport d’institucions públiques i privades, MWCB treballa per a transformar mitjançant les tecnologies mòbils sectors econòmics i àmbits tan rellevants com l’educació, la salut i l’estil de vida a través de quatre programes: Emprenedoria i Innovació, mSchools, mHealth i Smart Living . A més de la celebració del Mobile World Congress, MWCB també impulsa el Mobile World Centre i el 4 Years From Now (4YFN), un esdeveniment per a connectar startups de l’àmbit mobile que se celebra en paral·lel amb el Congress.

Després de l’èxit de l’última edició del Congrés, que va registrar xifres rècord en la majoria de les seves magnituds, els Barcelona city partners -Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme; la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona, ​​Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i la MWCB- van decidir, el passat mes de març, anticipar-se i presentar una oferta a la GSMA per a renovar fins al 2023 la condició de la ciutat com a Capital mundial del mòbil i seu del mobile World Congress.

Després d’una dècada a Barcelona, ​​el Mobile World Congress ha experimentat un significatiu creixement en passar de poc més de 50.000 assistents i 960 empreses participants l’any 2006 a les 2.000 empreses i més de 94.000 visitants de tot el món registrats en la passada edició celebrada a principis d’aquest passat mes de març als recintes de Gran Via i Montjuïc. Des de l’arribada de l’esdeveniment el 2006, l’impacte econòmic generat ha superat els 3.000 milions d’euros i els 75.000 llocs de treball temporal, segons un estudi encarregat per la pròpia GSMA.

Barcelona, 14 de julio de 2015