Fira de Barcelona acull per primera vegada el Congrés Mundial de Oftalmologia

Fira de Barcelona serà seu, per primera vegada, del Congrés Mundial d’Oftalmologia (WOC), la trobada mèdica més antiga i la més important del món en la seva especialitat. Reunirà del 16 al 19 de juny més de 10.000 oftalmòlegs i optometristes de 140 països que donaran a conèixer els últims avenços per al diagnòstic i tractament de les malalties oculars. 
La 36a edició del Congrés Mundial d’Oftalmologia, que se celebrarà al recinte de Gran Via, comptarà amb un programa científic de primer nivell, que inclou 1.200 estudis d’investigació, 350 sessions, 70 jornades sobre innovació organitzades per més de 90 societats nacionals de oftalmologia, així com programes específics dedicats a diverses patologies i especialitats com glaucoma, cataractes, còrnia, cirurgia orbital i oculoplàstica, cirurgia refractiva, oftalmologia pediàtrica, estrabisme, retina i uveïtis, entre d’altres.
S’organitzaran també cursos de formació per millorar les habilitats quirúrgiques i conèixer les últimes tecnologies aplicades a l’oftalmologia. En aquest sentit, destacarà la conferència 3D Live Surgery (cirurgia 3D en directe) a càrrec d’experts de la Clínica Barraquer de Barcelona que mostraran noves tècniques i instrumental per realitzar trasplantaments de còrnia i intervencions de cataractes, refractiva, microinvasiva o vitreoretiniana. També acollirà l’ICO World Ophthalmic Education Colloquium (WOEC) amb simposis i tallers per a oftalmòlegs interessats en la docència.
L’esdeveniment disposarà, a més, d’una zona expositiva amb la participació de 142 empreses i organitzacions relacionades amb l’oftalmologia per presentar les novetats en productes farmacèutics, així com dispositius de diagnòstic per imatge, tecnologies i serveis per al tractament de les patologies oculars.
La celebració del 36è Congrés Mundial d’Oftalmologia a Fira de Barcelona s’emmarca dins de l’estratègia de la institució d’acollir grans esdeveniments, especialment de l’àmbit de la salut i la tecnologia. Segons el director de Negoci Extern de Fira, Pere Camprubí, “aquest congrés se suma als grans esdeveniments internacionals que atreu Fira, en aquest cas d’acord amb el prestigi de Barcelona en el camp de la salut, i en concret de l’oftalmologia, ja que disposa de professionals i centres que reben pacients de tot el món”.
El Congrés Mundial d’Oftalmologia està organitzat per la International Council of Ophthalmology i compta amb el suport en aquesta edició de la Societat Espanyola d’Oftalmologia (SEO), la Societat Europea d’Oftalmologia (SOE), la Societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implanto-Refractiva (SECOIR), la Societat Catalana d’Oftalmologia i l’Institut Barraquer.
Barcelona, 14 de juny de 2018