Els Premis Wellness Experience 2023 s’obren a la participació d’spas, balnearis i talassos europeus

Enguany els Premis Wellness Experience porten novetats. En la seva quarta edició, el certamen que convoca el saló Piscina & Wellness Barcelona amplia la seva àrea geogràfica per trobar els millors spas, balnearis i centres de talassoteràpia de l’any a Europa. A més, com succeïa fins ara, els Premis reconeixeran específicament els millors establiments wellness d’Espanya, Portugal i Andorra en aquestes mateixes categories. Aquests guardons distingeixen la innovació, sostenibilitat i excel·lència tant de les instal·lacions com dels models de gestió, teràpies i tractaments que ofereixen aquests negocis vinculats a la salut i el benestar a través de l’aigua.

Els Premis Wellness Experience, coordinats per Torrens & Pacheco Consultores, es concediran en tres categories: Millor spa de benestar; millor balneari, terma o spa mèdic; i millor centre de talassoteràpia i en dos àmbits geogràfics: Península Ibèrica (Espanya, Portugal i Andorra), i resta d’Europa. Els establiments wellness poden presentar la seva candidatura gratuïtament fins al 18 de setembre de 2023 a través del formulari específic publicat al web del saló. Així mateix, el jurat es reserva el dret a proposar una sèrie de negocis turístics de reconegut prestigi per cada categoria, tant en l’ àmbit peninsular com en l’ europeu.

Els membres del jurat avaluaran cada establiment tenint en compte la seva aposta pel benestar, així com l’ arquitectura; l’equipament i l’entorn; les tècniques terapèutiques i programes singulars oferts; les estratègies de comunicació i màrqueting; el model de gestió; protocols propis d’interacció amb el client; certificacions de qualitat o la relació qualitat-preu. Igualment influirà favorablement en la decisió final l’ús eficient dels recursos (aigua, energia, matèries primeres), el respecte al medi ambient, la connectivitat, la digitalització i altres aspectes que influeixin directament en la percepció i experiència de l’usuari.

En l’anterior convocatòria dels Premis Wellness Experience, celebrada el 2021, hi van participar una trentena de projectes, resultant guanyadors Aqva Gerunda Banys Romans (Girona) com a millor spa, Las Caldas Villa Termal (Astúries), millor balneari; i Thalasia Costa de Múrcia Hotel & Spa (Múrcia), millor centre de talassoteràpia.

Benestar a través de l’aigua

El turisme de benestar és un dels segments amb millors perspectives de desenvolupament. Segons Global Wellness Institute el seu creixement anual serà del 21%, representant un mercat mundial de més d’un bilió de dòlars el 2024. Es preveu l’aparició de nous programes turístics més socials, tecnològics i sensorials dissenyats per atraure persones de totes les edats que vulguin convertir els seus viatges i escapades –de relaxació, d’aventura, culturals, familiars i fins i tot professionals– en oportunitats per treballar la seva salut. En relació amb el benestar a través de l’aigua, aquesta mateixa entitat estima que el creixement anual fins el 2025 serà del 18% en els negocis spa i d’aigües termals i mineromedicinals.

Per preparar aquest creixement i crear noves experiències turístiques vinculades al benestar a través de l’aigua, els establiments hauran d’invertir en la millora i actualització de les seves instal·lacions aquàtiques. En aquest sentit, el saló Piscina & Wellness Barcelona, que tindrà lloc del 27 al 30 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, serà el millor escenari per conèixer les principals firmes internacionals per al disseny, construcció i equipament d’espais wellness i spa, enfocats al benestar i la salut en hotels,  càmpings, cases rurals, allotjaments turístics i centres esportius, entre d’ altres.

Igualment, per mostrar les darreres tendències i innovacions en disseny i equipament d’aquests establiments la fira barcelonina recrearà novament un complet centre de benestar en funcionament anomenat “Wellness Experience” amb piscina activa i altres estances.

Els Premis Wellness Experience s’atorgaran el 27 de novembre en una gala juntament amb la resta de guardons que convoca el saló Piscina & Wellness Barcelona, això és, els Premis Piscina & Wellness al producte més innovador en sostenibilitat i connectivitat de la fira, i el Concurs Internacional per a Estudiants d’Arquitectura, al millor disseny teòric d’un complex aquàtic ubicat al Passeig de Lluis Compayns, on es troba l’Arc de Triomf de Barcelona.

Barcelona, 5 de maig de 2023

MÉS INFORMACIÓ aquí

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com