El Simposi Mundial EVS27 aplana el camí al cotxe elèctric amb la seva edició més exitosa

Avui es posa el punt i final a la 27a edició del Simposi Mundial sobre Vehicle Elèctric (EVS27) que va començar dilluns al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Aquesta edició ha estat la més exitosa i internacional de totes, amb més de 4.000 visitants de 58 països diferents, 1.300 delegats i 232 expositors internacionals que s’han donat cita a Barcelona per impulsar la indústria del transport elèctric i afrontar els seus reptes de futur. Per la seva banda, l’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (WEVA) ha reconegut aquesta tarda les tres ciutats més sostenibles del planeta a través dels premis E-Visionary Awards.

L’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre Prados, l’alcalde de Indianapolis (EUA), Gregory Ballard, i el tinent d’alcalde de les illes Goto (Japó), Motoki Nakano, han recollit aquest premi pels seus projectes referents en mobilitat sostenible. Aquests guardons reconeixen l’esforç d’aquelles regions o territoris pioners en el desenvolupament d’iniciatives que promoguin l’adopció del vehicle elèctric com a alternativa de transport sostenible. La WEVA premia en cada edició a una ciutat europea, una altra americana i una altra asiàtica .

EVS27 ha estat l’aparador de les grans marques que han pogut exposar els seus nous models de vehicles elèctrics com el Nissan Leaf, el BMW i3, el Volskwagen e-UP! o el Renault ZOE. A més, les noves tecnologies i innovacions del sector com les estacions de càrrega més ràpides o la tecnologia de recàrrega inductiva de Qualcomm, que començarà a utilitzar-se a partir de l’any vinent en el campionat de Formula e, marquen les tendències de futur del sector.

Per la seva banda, la directora de EVS27, Adriana del Solar, ha explicat que “la celebració de l’esdeveniment marca un punt d’inflexió en un sector que demostra tenir una gran projecció de futur i que, en aquesta edició, ha despertat un gran interès internacional ” .

Pel que fa a l’adopció del vehicle elèctric, el president de la WEVA, Ángel Aghili, assenyala que “no hi ha marxa enrera perquè la tecnologia ja és aquí. El mercat també està preparat i els ciutadans compten amb una àmplia oferta automobilística per poder triar ” i recorda que “si bé el motor de combustió va ser el catalitzador de la indústria del petroli durant el segle XX, al segle XXI, en canvi, és el motor elèctric l’impulsor de les energies renovables i, a més, és la solució per a la independència energètica d’Europa “.

Corea, la propera cita
L’EVS està considerat el fòrum mundial de referència de la indústria del transport elèctric. Barcelona l’ha acollit per primera vegada després d’imposar-se en un concurs internacional. La propera cita, l’EVS28, tindrà lloc a la ciutat coreana de Goyang del 3 al 6 de Maig de 2015.

Barcelona, 20 de novembre de 2013