El Saló Nàutic tanca la seva edició més sostenible amb el vent a favor

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona tanca avui la seva edició més sostenible amb atractives propostes per a visitants i en, termes nàutics, amb el vent a favor. Vaixells solars, elèctrics o híbrids, banyadors fets amb plàstics recollits al mar o innovadores iniciatives per acabar amb la contaminació de l’entorn marí han sigut els grans protagonistes de l’edició d’enguany.

Així mateix, la gran activitat registrada als estands, les 120 novetats presentades, la quinzena d’embarcacions nominades al Vaixell Europeu de l’Any o l’elevat nombre d’aficionats en els molls de la Fusta i de Espanya del Port Vell han superat les expectatives. Organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), la sostenibilitat, la innovació i el foment del networking han estat els pilars del Saló Nàutic 2019, consolidat com la major plataforma comercial i de divulgació de la nàutica d’esbarjo d’Espanya i una de les més importants d’Europa.

El certamen, que ha registrat un creixement del 7%, ha comptat amb la participació de 290 expositors i més de 700 embarcacions (180 a la mostra flotant) en més de 26.000 quadrats nets de superfície expositiva, un dels millors registres dels últims anys. El president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha afirmat que “l’activitat duta a terme en aquests cinc dies demostra que la reactivació del sector nàutic és una realitat” i s’ha mostrat “orgullós que el Saló Nàutic de Barcelona marqui la singladura que ha de seguir el sector cap a la sostenibilitat i la innovació, enfocada a cuidar i respectar encara més els nostres mars i oceans”.

Per la seva banda, el director del certamen, Jordi Freixas, ha agraït “el suport de les principals empreses i marques del sector, que han presentat destacades novetats i registrat una important activitat comercial, que s’ha traduït en un increment de les vendes”. Així mateix, s’ha felicitat per “l’elevat nombre d’assistents, tant professionals com públic en general, que han omplert el recinte del Port Vell”.

Entre les nombroses novetats presentades, han destacat tres embarcacions 100% elèctriques, diversos vaixells híbrids i un catamarà solar, La Bella Verd-IBI Foundation, que, a més, ha estat la guanyadora de la segona edició del Nautic Tech Professional Investment Forum pel seu projecte ‘Cleaning our oceans’. La presència de 23 catamarans, 20 vaixells de vela lleugera i esportiva i quinze embarcacions nominades al prestigiós premi European Yacht of the Year (vuit a la categoria de veler i set en la d’embarcacions a motor) ha estat un altre dels grans atractius d’aquesta edició.

El certamen ha comptat amb un centenar d’activitats com el VI Festival de Paddle Surf, la Barcelona Paddle Race, sortides en bicicletes aquàtiques, baptismes de mar en vaixells de vela lleugera, tallers de Marina Tradicional o la Nit de la Nàutica, entre d’altres. A poques hores del seu tancament, el Saló Nàutic preveu registrar 57.000 visitants, destacant els procedents de França, Rússia, Itàlia i Regne Unit.