El Saló Nàutic de Barcelona reflectirà el creixement del sector i les seves últimes innovacions

La 57ena edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona es perfila com una de les millors dels últims anys i posarà de relleu la recuperació que està experimentant el sector amb una amplia mostra representativa de tots els segments que donen forma a la nàutica esportiva i d’esbarjo espanyola. La innovació, la sostenibilitat i la tecnologia centraran aquesta nova edició en què l’organització prepara noves activitats i donarà més protagonisme a la vela.
Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), el Saló Nàutic Internacional de Barcelona ocuparà, del 10 al 14 de octubre, la totalitat dels molls de la Fusta i d’Espanya, del Port Vell, en una edició marcada per l’optimisme del sector. En aquest sentit, quan queden cinc mesos per a la seva celebració, la comercialització d’espais avança a molt bon ritme.
El president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha assenyalat que “el certamen tornarà a demostrar la seva condició d’esdeveniment líder, de gran plataforma comercial del sector i punto de trobada principal per a tots els professionals i aficionats al món de la navegació, on descobrir les últimes innovacions i el futur de la nàutica tant esportiva com d’esbarjo”. Per la seva banda, el director del certamen, Jordi Freixas, ha destacat que “el saló prepara una de les seves millors edicions amb el suport d’un sector en creixement, amb més oferta, més negoci i noves activitats per tal d’acostar la pràctica de la nàutica a tots els amants de la mar”.
Per al Secretari General d’ANEN, Carlos Sanlorenzo, “la renovació del sector acompanyada del creixement que s’està produint, especialment als últims tres anys, està impulsant una oferta molt més variada d’opcions per tal de gaudir del mar navegant i que, sens dubte, van més enllà del propi sector per la seva estreta relació amb el turisme nàutic”.
Fans de la mar

Sota el nou lema ‘Fans de la mar’, el Saló Nàutic comptarà amb un programa d’activitats per fomentar i impulsar la nàutica. Així, el certamen aposta per donar major protagonisme a la vela lleugera i esportiva on Espanya és una potencia mundial, amb la presència de diverses classes d’embarcacions.

Així mateix, en aquesta edició se suma als actes de celebració dels 100 anys del pailebot Santa Eulàlia, una goleta de tres pals construïda l’any 1918, vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona que es convertirà en un dels protagonistes de l’edició d’aquesta any.

El Saló Nàutic comptarà, de nou, amb diversos espais temàtics en què s’hi duran a terme tota mena d’activitats per a professionals i el públic en general com l’Espai de Mar (conferències i jornades), la Marina Tradicional (al Moll de Espanya, amb exposició d’embarcacions clàssiques i talleres), l’àrea Fun Beach (esports nàutics), el Nautic Tech International Forum (espai per a startups) i les àrees gastronòmiques Nautic Food Plaza i OneOcean Club.
Barcelona, 6 de juny de 2018