El Saló Internacional del Caravaning es confirma com la gran plataforma comercial del sector

La 31ena edició del Saló Internacional del Caravàning de Fira de Barcelona tanca avui les seves portes consolidat com la gran cita de negocis del sector a nivell espanyol en haver venut el 90%  del producte exposat, superant en més d’un 35%  els resultats de la passada edició de 2012. D’aquesta manera, el saló, que comptava amb un total de 404 vehicles d’oci, corrobora la seva condició de millor lloc i moment per a l’adquisició de caravanes, autocaravanes, campers, remolcs-tenda, accessoris i la resta d’elements d’acampada i confirma, a la seva vegada, el canvi de tendència del mercat que ha registrat un repunt de les vendes.

El president del certamen, Ramón Nuez Pérez, ha afirmat que el saló ha “superat, amb escreix, les expectatives inicials dels expositors” i ha destacat, a més, que “el públic visitant ha sigut de qualitat amb una elevada intenció de compra”. Per a Nuez, “el fet de posar a la venda tant els nous models de la temporada 2014/2015 com vehicles ¿outlet/low cost’ ha estat una de les claus de l’èxit d’aquesta edició del saló”. A més de les vendes directes, s’han iniciat operacions comercials que les empreses expositores concretaran en les pròximes setmanes, la qual cosa ha fet que alguns expositors calculin que, al certamen, hagin efectuat ja el 40% ºde les vendes que tenen previst realitzar a la temporada 2014-2015.

I és que el Saló Internacional del Caravàning ha estat capaç d’atreure a la nova generació de caravanistes que, a Espanya, diuen haver-se iniciat en un 40% a aquesta afició fa menys de deu anys, i d’entre ells, un 20%, fa menys de cinc. Aquest tipus de públic ha sigut el que més interès ha mostrat per la Zona Camper on, a més d’exposar aquesta gamma de furgonetes, s’han dut a terme tallers de bricofurgo a càrrec d’Albert Ferré, que han reunit a més de 300 persones en les diferents sessions programades. Així mateix, més de 250 caravanes y autocaravanes han aparcat al pàrquing habilitat en el mateix recinte de Gran Via.

Juntament amb la seva condició de gran concessionari de vehicles nous u ¿outlet’, el programa d’activitats ha estat un altre dels grans atractius del certamen. La gastronomia (amb paradetes de menjar street food en caravanes ¿vintage’ a l’espai Gastrovaning i amb zones de Picnic), les atraccions infantils (al Fam Parc, amb jocs i inflables), i la música en directe han atret un gran nombre de famílies que s’han mostrat “molt satisfetes per aquesta oferta, que ha dotat de major atractiu  dinamisme al saló”, segons el seu director, José Miguel García Guirado.

L’organització estima que més de 44.000 persones han visitat l’edició d’enguany. La pròxima edició del Saló Internacional del Caràvaning tindrà lloc a l’octubre de 2016

Barcelona, 12 d’octubre de 2014