El Saló de l’Automòbil es consolida com a cimera del sector de l’automoció i dinamitzador del mercat

El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona ha demostrat la seva importància per al sector de l’automoció en un context econòmic advers com l’actual, consolidant-se com a la millor plataforma per a aquesta indústria i un destacat dinamitzador del mercat. Així ho certifiquen les activitats i trobades sectorials que ha acollit el certamen, la gran afluència de públic i el volum de vendes registrades. La presentació de més de 30 novetats a càrrec de les 22 marques expositores, entre elles dues primícies mundials i quatre europees, ha convertit un any més al Saló de Fira de Barcelona en una cita indispensable per als amants del motor.

La 37a edició del certamen, va ser inaugurada pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que va estar acompanyat pel president de la Generalitat, Artur Mas; del vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Indústria i Emprenedoria, Antonio Tajani; el ministre d’Indústria, Turisme i Energia, José Manuel Soria; i el ministre d’Interior Jorge Fernández-Díaz, entre d’altres personalitats.

Un dels moments més rellevants va ser precisament la trobada que va mantenir Mariano Rajoy amb els màxims responsables de les marques presents a Espanya (veure annex), en la qual es van abordar els reptes i necessitats d’un dels sectors econòmics més importants del país, tant pel seu volum d’inversió com per la seva aportació al PIB.

El president del Saló, Enric Lacalle, ha afirmat que “hem complert amb tots els objectius plantejats: tenir la trobada de més alt nivell feta a Espanya de la indústria de l’automòbil, presidida pel president del Govern, amb tots els presidents de marques i fabricants a Espanya, convertint al Saló en la cimera del sector de l’automoció; contribuir a convertir Barcelona en la capital mundial del motor gràcies a la seva coincidència amb el Gran Premi d’Espanya de Formula 1 i la celebració dels X-Games, la major competició d’esports extrems del món; i servir d’element dinamitzador de les vendes, amb autèntics rècords en aquesta conjuntura“.

Lacalle ha afegit que: “el fet que el president del Govern hagi reunit al Saló de Barcelona a la primera indústria del país, escoltant directament les seves opinions i donant-los bones notícies suposa un precedent molt útil de cara al futur“.

Aparador comercial i de la indústria
El certamen, en el marc del qual la Dirección General de Tráfico ha presentat la nova estratègia pel rejoveniment del parc automobilístic, ha revalidat un any més la seva condició de gran aparador i les marques presents han registrat una important activitat comercial al llarg dels nou dies del Saló, amb una gran afluència de públic.

El vicepresident executiu d’Anfac, Mario Armero, ha assegurat que la mostra “s’ha consolidat com un centre neuràlgic i d’informació sectorial, demostrant que la indústria del motor és capaç d’encendre el motor del creixement. Fer el Saló en aquests temps ha estat una heroïcitat i per això vull felicitar a Fira i al comitè organitzador que presideix Enric Lacalle“.

Per la seva banda, Germán López, president d’Aniacam, ha ressaltat la importància per al sector de “la reunió de Mariano Rajoy i Artur Mas amb els màxims representants de la indústria de l’automoció, que ha donat més rellevància al Saló, transmès confiança i reportat una cobertura mediàtica molt significativa que ha atret més visitants i ha generat un major volum de vendes“.

Capital del motor
Els visitants que han acudit al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona han pogut descobrir les més de 30 novetats que les 22 marques expositores han presentat en el Saló. Entre elles han figurat dues primícies mundials ¿Renault Twizy Sport F1 i Volkswagen e-up!¿ i quatre europees ¿Audi A3 sedan, Mercedes Benz GLA, Nissan Juke 1.5 Dci, i Range Rover Sport.

Entre les activitats que ha ofert el Saló aquest any, ha destacat l’exposició dedicada als 50 anys del premi Car of the Year (cotxe de l’any) que ha reunit per primera vegada el mig centenar de vehicles que des de 1964 han obtingut el títol que distingeix al cotxe les prestacions i relació preu-qualitat del qual el converteixen en el millor de la seva promoció.

Una altra de les propostes del programa d’activitats han estat els concerts en directe programats entre setmana. Com a complement a l’oferta expositiva de les marques, els visitants han pogut gaudir de les actuacions d’artistes com David Bustamante, La Unió o Blaumut.

Organitzat per Fira de Barcelona i de caràcter biennal, el saló compta amb el suport de les principals associacions espanyoles d’automoció i és l’únic d’Espanya reconegut a nivell internacional per l’Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles (OICA).

Barcelona, 19 maig de 2013

Directius presents a la trobada de l’automoció presidida per Mariano Rajoy

1.    Ignacio Bayón, president de Peugeot Citroën Automóviles España

2.    Antonio Cobo, conseller delegat i director general de General Motors España

3.    José Vicente de los Mozos, presidenti i director general de Renault España

4.    Ludger Frentzen, president de Volkswagen Audi España

5.    Francisco García Sanz, membre del Comitè Executiu de Volkswagen AG i president del Consell d’Administració de Seat

6.    Diego Gutiérrez-Colomer, conseller delegat de Hyundai Motor España

7.    Emilio Herrera, conseller delegat de Kia

8.    José Luis López-Schümmer, president i conseller delegat de Mercedes Benz España

9.    Germán López Madrid, president de Volvo Car España i president d’Aniacam

10.José Manuel Machado, president de Ford España i d’Anfac

11.Luca Napolitano, conseller delegat de Fiat Automobile Group

12.Jorge Navea, conseller delegat de Bergé

13.Nishimae Manabu, president d’Honda Motor Europe

14.Jacques Pieraerts, president de Toyota España

15.Rafael Prieto, conseller delegat i vicepresident executiu de PSA Peugeot Citroën Ibérica

16.Jaime Revilla, president d’Iveco España

17.Luis Antonio Álvarez, president de Jaguar-Land Rover España

18.Marc Serruya, president d’Honda España

19.Jürgen Stackmann, president de Seat

20.José María Terol, president de Mazda Motor España

21.Frank Torres, conseller director general de Nissan Motor Ibérica

22.Tomás Villén, conseller delegat de Porsche Ibérica

23.Gernot Volkmer, president de BMW Group España