El recinte de Gran Via acull el congrés europeu de diabetis

El Congrés Anual de l’Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EASD) presenta les últimes novetats en la recerca i el tractament de la malaltia, que causa 1,5 milions de morts a l’any a tot el món. Aquest esdeveniment mèdic de referència torna a Fira de Barcelona del 16 al 20 de setembre amb un total de 15.000 experts internacionals.

La conferència anual més important sobre l’estudi de la diabetis torna a Fira de Barcelona després de les seves edicions el 1998 i 2013. El programa científic del congrés, seleccionat per un comitè d’experts, tracta aspectes com l’ús de la tecnologia en l’estudi de la diabetis, l’impacte de la malaltia en la qualitat de vida i la rellevància de factors com la genètica i la nutrició.
La 55a edició del congrés té com a objectiu promoure i donar suport a la recerca de la diabetis, contribuir a la ràpida difusió dels nous estudis sobre la malaltia i facilitar l’aplicació de les noves tècniques i descobriments.
L’augment significatiu de casos d’hiperglucèmia en els últims anys situa la diabetis al centre del debat mèdic actual. D’acord amb les dades de l’Organització Mundial de la Salut, la diabetis ha quadruplicat els casos des de 1990 i actualment afecta a 422 milions de persones a tot el món, causant anualment un milió i mig de morts.
Barcelona, setembre de 2019