El principal saló de la logística a Espanya

Del 7 al 9 de juny se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona el Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL), esdeveniment líder del sector a Espanya i el més important del sud d’Europa. En aquesta edició, que aposta per la innovació i la logística intel·ligent, acull un programa congressual de primer nivell.
El certamen, que està organitzat pel Consorci de la Zona Franca, posa enguany especial èmfasi en el paper de la logística a l’era digital. A la zona d’exposició, les àrees SIL Smart & Innovation i SIL Smart Logistics & Mobility presenten productes, serveis i solucions innovadores que integren les noves tecnologies per modernitzar les cadenes de subministrament i transport amb l’objectiu que siguin més flexibles, sostenibles i eficients. També s’ha creat el Premi SIL a la Millor Innovació per guardonar les principals innovacions presentades al saló.
En el marc del certamen, a més, se celebren importants esdeveniments com el tradicional Congrés Internacional del SIL 2016, amb la logística intel·ligent com un dels temes centrals, i la Cimera Llatinoamericana de Logística i Transport, entre d’altres, a més de nombroses reunions de treball per fomentar els contactes comercials.
També acull, per primera vegada, el 23è Congrés ALACAT, d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics d’Amèrica Llatina i el Carib; el Consell Directiu de la Federació Internacional d’Associacions de Transitaris (FIATA); el Consell Directiu del Càrrec Executive Council de l’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA); i el Consell Directiu de l’Associació Internacional d’Agents de Duanes (Aspra).
Barcelona, maig de 2016