El metro connecta l’aeroport i Fira de Barcelona

El tram de la línia 9 de metro, entre l’aeroport de El Prat i Zona Universitària, entra en servei demà divendres, 12 de febrer. Amb aquesta nova infraestructura, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona compta amb una connexió clau amb el centre urbà i les terminals T1 i T2.
Al llarg dels seus 20 km de recorregut, la L-9 sud té 15 estacions, connectant els municipis de Barcelona, L’Hospitalet i El Prat de Llobregat, el que facilita l’accés en transport públic a centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica, com la Ciutat de la Justícia, Mercabarna i Fira, que tindrà dues estacions al seu recinte de Gran Via.
El nou tram, que ha suposat una inversió de 2.899 milions d’euros, uneix Zona Universitària i la T1 de l’Aeroport en 32 minuts. Té una freqüència de trens cada 7 minuts per sentit, que es reduirà a menys de 4 entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte de mobilitat. En longitud, és equiparable a la L-1, la més llarga de la xarxa de metro, i té previst transportar 23 milions de passatgers anuals.
L’entrada en funcionament de la L-9 sud coincideix amb la celebració, entre el 22 al 25 de febrer, del Mobile World Congress, l’esdeveniment mundial de les comunicacions mòbils que té lloc al recinte de Gran Via.
Barcelona, 11 febrer 2016