Denim Première Vision reuneix a Barcelona l’elit mundial del mercat Premium vaquer

Immersa en un ambient futurista i vintage alhora, galàctic i poc convencional, torna la tercera edició barcelonina de Denim Première Vision, la fira líder de la indústria tèxtil vaquera que tindrà lloc el 27 i 28 de maig al recinte de Montjuïc. Hi participen un total de 97 expositors de 20 països amb una oferta totalment orientada al mercat Premium del denim i les marques busquen productes exclusius i de qualitat per crear les col·leccions de jeans i altres peces vaqueres per a la temporada tardor-hivern 2016-17.

Denim Première Vision reuneix una oferta seleccionada i molt especialitzada, reflex del mercat Premium d’aquest sector tèxtil, per descobrir els nous teixits, accessoris, acabats, colors i formes que vénen.

El saló reuneix l’elit mundial del denim. El 45% dels expositors són fabricants de teixit; un 24%, confeccionistes, “rentadors” i especialistes en acabats; un 21%, fabricants d’accessoris; i un 10% proveïdors de maquinària, productors de fibra i desenvolupadors de tecnologia.

El país amb més representació és Turquia (29%), seguit d’Itàlia (18%), Espanya (9%) i el Marroc (8%). Així mateix, al saló participen empreses del Japó, Índia, Pakistan, Hong Kong, França, Tunísia, Alemanya i el Brasil entre d’altres.

Destaquen 10 empreses rigorosament seleccionades que participen per primera vegada: Niggeler & Küpfer (Itàlia) i W Denim by Whoval (Turquia), tots dos fabricants de teixits; Gitex Group (Tunísia), Merkoteks (Turquia), Chastar by Paris Texas (Marroc), Desert Studio (Emirats Àrabs), G&G Abbigliamento i Wash Italia (Itàlia), tots confeccionistes i especialistes en rentats i acabats. Debuta en aquesta edició l’empresa espanyola fabricant de tecnologia Macsa.

Una desena d’empreses espanyoles
Amb Macsa, la participació espanyola en aquesta edició estarà representada per una desena d’empreses. Tres grans fabricants tèxtils com Tavex, Teixits Royo i Tèxtil Santanderina i les firmes Jeanología i IberLaser, especialistes en tècniques i processos per aconseguir que les peces texanes adquireixin un aspecte desgastat.

A aquestes marques se sumen altres companyies habituals del saló, Etiquetas Granero, la barcelonina Unitin-Indústries Morera (fabricant d’autèntic fil de cotó tintat amb els mateixos efectes que els clàssic jeans), i l’empresa il·licitana Etiquetas del Mediterráneo, especialitzada en tot tipus d’etiquetes per a roba.

Àrea de tendències i un nou seminari
A la ‘Denim Trends Area’, l’espai dedicat a les últimes tendències, es podran descobrir totes les novetats en estil, teixits, accessoris, acabats, rentats, colors i formes de la temporada 2016/17. Un lloc imprescindible per conèixer el futur del denim i les diferents classes i models de texans que triomfaran a les botigues l’any que ve.

En aquest marc, una altra etapa obligada serà el nou seminari “Denim Trend Tasting” que el dimecres 27 de maig a les 12.30h reunirà els professionals i experts de l’equip de Denim Première Vision que donaran les claus per entendre les tendències de la temporada, les seves influències socials, artístiques i estètiques, i oferiran també una anàlisi de l’oferta del saló, des dels teixits fins als acabats, passant pel tall, estil i els accessoris.

Denim Première Vision, de caràcter exclusivament professional, ocuparà el Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i romandrà obert de 9.30 a 18.30h. El saló celebra dues edicions l’any, una al maig i una altra al novembre.

Barcelona, 15 maig 2015