Denim Première Vision presenta les propostes jeanswear de la primavera-estiu 2017

Del 18 al 19 de novembre, el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà 87 empreses del mercat del denim premium procedents de 21 països en una atmosfera californiana, festiva i estiuenca. Els expositors presentaran tota la cadena de valor del sector jeanswear, des de les propostes en teixits, confecció, accessoris i fils fins a les noves tecnologies que afavoreixen una producció eficient i sostenible. El conjunt de les firmes participants constitueix l’essència d’una indústria que proveeix a gran part de la demanda mundial de peces confeccionades en aquest teixit, i que genera un volum de negoci estimat en 51.000 milions d’euros.
Denim Première Vision torna per quarta vegada a Barcelona per presentar la seva nova ‘Mansion of Denim’ i el món del jeanswear a 360º. Les empreses que es dediquen a la producció del teixit suposen més de la meitat del col·lectiu d’expositors (el 52%), que en aquesta ocasió està integrat per un total de 87 firmes. Els fabricants d’accessoris conformen el 22% de l’oferta, mentre els confeccionistes i ‘bugaders’ el 19%. Completen les propostes del saló les companyies especialitzades en la creació i desenvolupament de noves tecnologies i els organismes de promoció (5%) així com els productors de fibres i filadors, que representen el 2% del total.
Les empreses procedeixen de 21 països, sobretot de Turquia (33%); Itàlia (14%); Espanya (8%); Marroc (8%) així com del Japó, França, Alemanya, Pakistan i Hong Kong entre d’altres.
En aquesta convocatòria, sis noves companyies, rigorosament seleccionades per l’organització, faran el seu debut a la fira. Es tracta de tres confeccionistes, Baykanlar Tekstil i Ariteks Boyacilik de Turquia, i Firemount Tèxtils, de la Illa Mauritius; un productor de fibra de Corea del Sud, Hyosung Corporation; un teixidor de la Xina, Advance Denim Limited; i un fabricant turc d’accessoris, Kasiv Leather Label.
Denim “made in Spain”
La participació espanyola en aquesta edició estarà representada per vuit empreses. Tres grans fabricants tèxtils com Tavex, Tejidos Royo i Textil Santanderina; la firma valenciana Jeanología, especialista en tècniques i processos ecològics per aconseguir que les peces texanes adquireixin un aspecte desgastat; la barcelonina Unitin-Indústries Morera, fabricant d’autèntic fil de cotó indi tintat amb els mateixos efectes que els clàssic jeans; l’empresa il·licitana Etiquetas del Mediterráneo, especialitzada en tot tipus d’etiquetes per a roba; Etiquetas Granero, una companyia habitual del saló; i Macsa, de Manresa, que realitza diferents tipus d’acabats mitjançant l’ús del làser.
Tendències i jornades d’informació sectorial
Michelle Branch, consultora i experta internacional de la indústria del denim, serà l’encarregada de proporcionar les claus de les tendències de la temporada primavera estiu 2017 en el curs de la jornada “Denim Trend Tasting” que tindrà lloc en el marc del saló el 18 de novembre, a les 12.30h. Organitzada per l’equip de moda de Première Vision, la cita es convertirà en el punt de partida de les tendències mundials del jeanswear, avançant colors, formes i acabats no només dels pantalons texans sinó de les diferents peces que aquest elaboren amb aquest teixit.
La fira acollirà així mateix la primera edició de la “Denim Smart Conversation”, una masterclass exclusiva per comprendre les innovacions, reptes i noves apostes del món del denim en matèria de creació i producció responsable.
Denim Première Vision, de caràcter exclusivament professional i periodicitat bianual, ocuparà el Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i romandrà obert de 9.30 a 18.30h. Es preveu que acudiran al saló uns 4.000 professionals internacionals entre directius i buyers de marques de moda del sector jeanswear premium i d’alta gamma, estilistes i firmes del segment dedicat al luxe que busquen qualitat i exclusivitat.
ACREDITACIONS DE PREMSA:
Pre-registre a través del web www.denimbypremierevision.com o presencialment a la sala (Palau 8 – accés per Plaça Espanya)
Barcelona, 10 novembre 2015