Denim by Première Vision porta a Barcelona els líders internacionals de la indústria tèxtil texana

Barcelona es vesteix de denim. Els líders internacionals de la indústria tèxtil texana -que mou 51.000 milions de dolars arreu el món-, deixen París i es traslladen a la Ciutat Comtal per celebrar la seva fira de referència, Denim by Première Vision. Del 21 al 22 de maig, el recinte de Montjuïc acollirà 100 expositors de 20 països que presentaran tendències, tecnologies, teixits, fibres, acabats i accessoris a confeccionistes, dissenyadors i representants de les grans marques de jeans i prêt-à-porter que preparen ja les seves col·leccions per a la temporada tardor-hivern 2015-2016.

El canvi de ciutat i de recinte firal ha estat molt ben acollit pels expositors de Denim by Première Vision i s’ha traduït en un creixement del 5% en nombre d’empreses participants respecte a l’edició de maig de 2013 celebrada a París. Així mateix, amb el trasllat a Barcelona, els organitzadors esperen superar els 3.000 visitants (el 72% internacional) registrats l’any passat a la capital francesa.

Les opinions prèvies demostren les altes expectatives i l’optimisme amb què el sector del denim arriba a Barcelona. “Una ciutat que suma creativitat i innovació, injectarà energia al saló, assegura Marco Lucietti de l’empresa turca Isko. Per la seva part, David Bardin del fabricant espanyol Tavex, considera “un encert el canvi d’ubicació i un estímul per a la comunitat del denim, els clients de la qual cerquen constantment noves experiències”.

Oferta d’arreu el món
Denim by Première Vision mostrarà la tecnologia, els darrers desenvolupaments i el coneixement de les principals empreses del món que fabriquen, tallen, cusen, renten i etiqueten denim, el teixit estrella de la moda casual i un bàsic de qualsevol armari.

El 45% dels expositors són fabricants de teixit un 23%, confeccionistes, “rentadors” i acabats; un 22%, fabricants d’accessoris; i un 10% proveïdors de maquinària, productors de fibra i desenvolupadors de tecnologia.

El país amb la major representació és Turquía (31%), seguit d’Itàlia (20%), El Marroc (9%); Pakistan (7%) i Espanya (6%). Així mateix, hi participen empreses de Hong Kong, Tunísia, França, Brasil, Tailàndia, Japó, Alemanya, EUA, Taiwan, Suïssa, Portugal, Mèxic, Índia, Bèlgica i Àustria.

Denim “made in Spain”
La participació espanyola en aquesta edició estarà representada per set empreses. Tres grans fabricants tèxtils como ara Tavex, Tejidos Royo i Textil Santanderina i la firma valenciana Jeanologia, especialista en tècniques i processos ecològics per aconseguir que les robes texanes adquireixin un aspecte desgastat.

A aquestes marques se suma una altra companyia habitual del saló, Etiquetas Granero, i dues empreses que debuten enguany: La barcelonesa Unitin-Industrias Morera, fabricant d’autèntic fil de cotó índigo tintat amb els mateixos efectes que els clàssics jeans, i l’empresa il·licitana Etiquetas del Mediterráneo, especialitzada en tot tipus d’etiquetes per a roba.

A l’apartat d’activitats del saló, també serà destacada l’aportació espanyola: Tejidos Royo en col·laboració amb l’Istituto Europeo di Design de Barcelona presentarà una reinterpretació, des del punt de vista dels estudiants, de diverses peces de vestir considerades una icona de la història del denim. Per la seva part Jeanologia mostrarà l’exposició “Truth&Light” que recrea la història del jean vintage. Així, exhibirà peces denim originals de diferents períodes del segle XX l’acabat de les quals és producte de l’ús i del pas del temps juntament amb rèpliques realitzades amb les darreres tecnologies làser que comercialitza.

Tendències i networking
En una enigmàtica atmosfera inspirada als locals clandestins de joc de l’època de la “llei seca” a l’Amèrica dels anys 20, els visitants de Denim by Première Vision podran descobrir a  l’Àrea de Tendències la creativitat i innovació que es portarà a la temporada tardor-hivern 2015-2016. Aquesta zona inclou exposicions, espais informatius i de networking, una llibreria, bars i zones de descans.

Denim by Première Vision, de caràcter exclusivament professional, ocuparà el Palau núm. 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i romandrà obert de 9.30 a 18.30h. El saló celebrarà en Barcelona dues edicions l’any, una el maig i una altra el novembre.

Barcelona, 15 de maig de 2014

  • CONVOCATÒRIA RUEDA DE PRENSA: El primer dia del saló, 21 de maig, a les 10.30 hores, a la sala Príncep (Palau núm. 8 – recinte firal Montjuïc) es presentarà als mitjans de comunicació les claus d’aquesta edició de Denim by PV en Barcelona.
  • ACREDITACIONS DE PREMSA: Pre-registre a través de la web www.denimbypremierevision.com o presencialment en el saló (Palau núm.8 – accés per Plaça Espanya)