Denim by Première Vision consolida a Barcelona el seu poder de convocatòria internacional

Tot complint els seus objectius, el saló professional líder de la indústria de la moda vaquera Denim by Première Vision va tancar el passat dijous la seva segona edició a Fira de Barcelona amb prop de 4.000 visitants de 60 països, consolidant-se com el punt de trobada, negoci i inspiració de la “comunitat denim” mundial que cerca productes més elaborats i sofisticats per satisfer al segment premium del sector. 

El 72% dels visitants han estat internacionals, entre ells estilistes, creatius, dissenyadors i representants de les principals marques de moda i jeanswear de gama alta, firmes de luxe i grans grups de distribució. Conèixer els últims desenvolupaments i innovacions en teixits i processos de fabricació de denim; contactar amb nous proveïdors i trobar inspiració en colors, talls, rentats, formes, acabats i accessoris per preparar les col•leccions de la temporada primavera-estiu 2016 han estat els principals motius per venir a aquesta cita considerada ineludible per tots els professionals de la cadena de valor del producte denim.

Amb un 70% del total, Europa és la regió que més assistents ha aportat a aquesta edició. Després d’Espanya, Turquia és el segon país amb un major nombre de visitants, seguit d’Itàlia, Regne Unit, França y Alemanya. Igualment es constata de nou l’interès creixent dels professionals del nord d’Europa i Escandinàvia, que representen el 6% del total de visitants. En aquest sentit, s’han vist els primers fruits de l’acord de col•laboració de Denim by Première Vision amb el saló escandinau de moda CIFF per promocionar l’esdeveniment en el mercat nòrdic.

Paral•lelament, és significatiu l’espectacular creixement (+38%) de visitants procedents de Amèrica del Nord respecte a la edició de novembre de 2013, així com la de països mediterranis del nord d’Àfrica, con Tunisia i El Marroc al davant.

Aquesta 15 edició de Denim by Première Vision ha acollit a 98 expositors, un 10% més que l’edició de novembre de fa un any celebrada a París, procedents de 20 països. El saló ha mostrat la tecnologia, els últims desenvolupaments i el coneixement de les principals empreses del món que fabriquen, tallen, cusen, renten i etiqueten peces de roba en denim.

El 48% dels expositors participants han estat fabricants de teixit per al segment d’alta gamma; un 22%, confeccionistes, “rentadors” i especialistes en acabats; un 20%, fabricants d’accessorios; un 4% productors de fibra i filadors i un 7% proveïdors de maquinària, desenvolupadors de tecnología i organismes de promoció.

Pràcticament el 60% de les empreses  procedia de Turquia, Itàlia i El Marroc. La resta de  països representats han estat: Taiwan, Tailàndia, Pakistan, Índia, Alemanya, Hong Kong, Brasil, Dinamarca, EUA., Tunísia, França, Suïssa, Japó, Àustria, Portugal, Bèlgica i Espanya, que ha aportat 9 expositors.

La propera edició del Denim by Première Vision –que és un esdeveniment bianual– tindrà lloc el 27 i 28 de maig de 2015 també al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Barcelona, 27 de novembre de 2014