CPHI, la fira farmacèutica més gran del món arriba la setmana que ve a Barcelona

L’esdeveniment farmacèutic més gran del món arriba la setmana que ve a Fira de Barcelona amb prop de 2.000 expositors, representants de milers de companyies farmacèutiques, i l’assistència prevista de més de 40.000 executius del sector procedents de 170 països. Per la seva dimensió i elevada internacionalitat, CPHI Barcelona –que ocuparà la totalitat del recinte firal de Gran Via del 24 al 26 d’octubre– tindrà un impacte econòmic de més de 120 milions d’euros a la capital catalana, especialment a l’hoteleria, restauració, transport i lleure de la ciutat.

La fira, que ja es va celebrar a Barcelona el 2016, reuneix les principals i més innovadores empreses farmacèutiques i desenvolupadors de medicaments del món, juntament amb consultors, i proveïdors de tecnologies i serveis. L’esdeveniment inclou tant una exposició comercial com un congrés on es debatran els principals reptes de futur per al sector. Així, a l’agenda, s’abordaran temes com el desenvolupament de formulacions per a noves teràpies, innovacions de producte, la bioproducció, la indústria pharma 4.0, la gestió de la qualitat, l’economia circular al sector, la personalització de fàrmacs, la contractació de talent divers o l’establiment de col·laboracions empresarials per a l’èxit.

CPHI Barcelona, ​​esdeveniment conegut com el “cor de la indústria farmacèutica”, és escenari anualment de la signatura de contractes per valor de milers de milions d’euros. Amb la participació de totes les baules de la cadena de desenvolupament, fabricació i subministrament de productes farmacèutics, en aquesta fira es generen importants col·laboracions entre agents del sector. D’aquesta manera, la seva celebració és clau per al foment d’acords i associacions entre empreses que desenvolupen tant genèrics com a medicaments innovadors a escala mundial, incloses moltes de les vacunes Covid dels darrers anys.

Paral·lelament per al sector biotecnològic i farmacèutic creixent de Catalunya, CPHI Barcelona també aportarà contactes valuosos amb companyies farmacèutiques i inversors d’arreu el món que contribuiran a accelerar l’expansió d’aquestes indústries al territori i el seu posicionament internacional. De fet, el mes passat Barcelona va ser elegida com el segon millor destí d’Europa per a les inversions en biotecnologia pels executius farmacèutics globals a l’enquesta anual CPHI. Un informe que també destaca Espanya com el sisè país del món amb més potencial de creixement de la seva indústria farmacèutica per al 2024.

Innovació per produir fàrmacs

Organitzat per Informa Markets, CPHI Barcelona mostrarà les darreres innovacions per a la producció de medicaments, des dels ingredients i els genèrics fins a les càpsules i els excipients, passant per la maquinària, l’envasament o els productes biofarmacèutics.

Com a novetat, en aquesta edició CPHI llança un mercat de start-ups, dissenyat específicament per ajudar a accelerar el desenvolupament d’empreses emergents de la indústria pharma i sanitària, facilitant la presentació de les seves innovacions i propostes de valor a inversors i a la comunitat farmacèutica internacional que assisteix a la fira. “Estem encantats de reunir la cadena de subministrament farmacèutica mundial a Barcelona, ​​que ja va acollir el nostre esdeveniment fa set anys. Aquella edició va ser molt popular entre els assistents, és un lloc fantàstic i la ciutat acull una de les indústries farmacèutiques i biotecnològiques més pròsperes d’Europa. Esperem que la nostra fira no només suposi una contribució econòmica significativa per a la ciutat, sinó que deixi un llegat positiu durador per a les empreses farmacèutiques catalanes i espanyoles durant l’any que ve”, assegura el vicepresident executiu de farmàcia d’Informa Markets, Adam Andersen.

Per part seva, el director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serralonga, subratlla la importància del retorn de CPHI a la capital catalana: “La celebració d’un esdeveniment mundial d’aquesta dimensió i impacte econòmic és una notícia excel·lent per a la ciutat, però també és una oportunitat de negoci valuosa, de connexions internacionals i de desenvolupament per a la indústria farmacèutica del nostre país i per a l’ecosistema local d’startups biotecnològiques i de l’àmbit de la salut”. Paral·lelament, Serrallonga recorda que tornar a acollir CPHI confirma “el cada cop més reconegut posicionament internacional de Fira com a seu d’esdeveniments mundials de primer nivell, especialment en l’àmbit mèdic i tecnològic”. Concretament, a més de CPHI, a l’àmbit mèdic i de la salut els recintes de Fira acolliran el 2023 més d’una vintena de salons i congressos. Entre els celebrats aquest any destaquen Infarma, el saló de medicaments i parafarmàcia, el Congrés Mundial de Parkinson o el Congrés Mundial sobre Càncer Gastrointestinal i l’EUSEM sobre medicina d’urgències, entre molts altres.

Barcelona, ​​16 d’octubre del 2023

Per a més informació sobre CPHI Barcelona: https://europe.cphi.com/europe/en/home.html

Sobre CPHI
CPHI és la comunitat global capdavantera per als professionals farmacèutics, que ofereix una cartera d’oportunitats de connexió digital i presencial a tota la cadena de subministrament farmacèutica a una escala sense igual. Destaca la fira mundial CPHI amb periodicitat anual i caràcter itinerant a Europa que es replica amb edicions locals a la Xina, l’Índia, el Japó, Corea, els Estats Units, l’Orient Mitjà i el sud-est asiàtic.

Al cor de la indústria farmacèutica
CPHI South East Àsia (12-14 de juliol de 2023 a QSNCC, Bangkok, Tailàndia); CPHI Barcelona (24-26 d’octubre del 2023 a Fira Barcelona, ​​Barcelona), CPHI & PMEC India (28-30 de novembre del 2023 a l’Índia Expo Mart, Greater Noida, Delhi NCR – Delhi, Índia); Pharmapack Europe (24-25 de gener de 2024 a Paris Expo, Port de Versailles – Hall 7.2, París). CPHI Japan (17-19 d’abril de 2024 al Big Sight Exhibition Centre – Tòquio, Japó); CPHI North America (7-9 de maig de 2024 al Pennsylvania Convention Center, Estats Units); CPHI Xina (19-21 de juny de 2024 a SNIEC – Xangai, Xina); CPHI South East Àsia (12-14 de juliol de 2023 a QSNCC, Bangkok, Tailàndia); Amb el suport de notícies, productes i serveis farmacèutics durant tot l’any a CPHI Online.

Sobre Informa Markets
Informa Markets crea plataformes perquè les indústries i els mercats especialitzats comerciïn, innovin i creixin. La cartera es compon de més de 550 esdeveniments i marques B2B internacionals en àmbits com el sanitari i el farmacèutic, les infraestructures, la construcció i el sector immobiliari, la moda i la confecció, l’hostaleria, l’alimentació i les begudes, i la salut i la nutrició, entre d’altres. La firma ofereix a clients i socis de tot el món l’oportunitat de participar, experimentar i fer negocis mitjançant fires i esdeveniments presencials, continguts digitals especialitzats i solucions de dades processables. Com a principal organitzador d´exposicions del món, dinamitza una àmplia gamma de mercats especialitzats, proporcionant oportunitats de negoci i ajudant-los a prosperar durant tot l´any.

Per a més informació: www.informamarkets.com

ACREDITACIONS DE PREMSA aquí

Alex Heeley or Nidhi Narain
De Facto Communications
Tel +44 (0) 203 735 8165 / +44 (0) 7769015043
a.heeley@defacto.co.uk / n.narain@defacto.co.uk

Salva Bilurbina/ Maria Dolors Herranz
Fira de Barcelona
Tel. 93 233 26 59 – 25 41
sbilurbina@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com