Constantí Serrallonga ha estat nomenat nou director general de Fira de Barcelona

El Consell d’Administració de Fira de Barcelona ha nomenat avui per unanimitat Constantí Serrallonga nou director general de la institució. Serrallonga, qui s’incorporarà al seu nou càrrec el dia 9 de desembre, compta amb una dilatada experiència com a gestor tant en el sector públic com privat, en els quals ha exercit diverses funcions de responsabilitat.
El nou director general de Fira, de 50 anys, és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), ha realitzat programes de formació en economia de la salut i gestió de serveis sanitaris (UB), Programa de Desenvolupament Directiu, PDD i Advance Management Program per l’IESE, i Programa de Finances Internacionals d’ESADE.
Entre 1989 i 2002 va treballar a l’Hospital General de Manresa on va desenvolupar diverses responsabilitats relacionades amb la gestió, entre elles la de director-gerent, entre gener de 1998 i setembre de 2002, any en què es va incorporar com a conseller delegat a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que gestiona els serveis d’autobusos i metro de la ciutat i de l’àrea metropolitana. El 2008 va ser designat conseller delegat del Grup Àgora – Invest – Tradisa, operador logístic internacional i, tres anys més tard, el juny de 2011, nomenat gerent de l’Ajuntament de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al juny de 2015.
Entre altres funcions, ha estat, així mateix, membre del Consell d’Administració de Fira 2000, la societat patrimonial encarregada de la gestió de la construcció i finançament del recinte de Gran Via; del Comitè Executiu de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i del Consell assessor de Foment del Treball. Ha ocupat també altres càrrecs en entitats relacionades sobretot amb el transport i la sanitat.
El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, s’ha mostrat convençut que “tant pel seu perfil professional com personal, Serrallonga pilotarà amb gran encert una nova etapa plena de desafiaments i oportunitats en un mercat cada vegada més global i competitiu en el qual Fira juga un actiu paper, sent alhora un important motor econòmic per al país”.
Per la seva banda, Serrallonga ha destacat que “per a mi és un orgull i a la vegada un gran repte dirigir una institució del prestigi, pes econòmic i rellevància ciutadana com Fira, que compta amb un gran equip professional. Assumeixo aquesta nova responsabilitat amb gran il·lusió i amb l’objectiu de donar continuïtat a una estratègia que li ha permès ser un referent internacional tant pels salons que organitza com pels importants esdeveniments que atrau als seus recintes, i la seva creixent activitat a l’exterior”.
Serrallonga substitueix en el càrrec a Agustín Cordón qui, després d’onze anys al capdavant de la Direcció General, el va deixar recentment per emprendre un nova etapa professional.
Barcelona, 1 de desembre de 2015