Casablanca acull la primera edició africana de Smart City Expo amb un fort enfoc social

Smart City Expo celebra el seu primer esdeveniment a l’Àfrica, del 18 al 19 de maig a la ciutat marroquina de Casablanca. Organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i la regió de Casablanca-Settat, el municipi de Casablanca i la seva prefectura a través de Casablanca Events & Animation, aquesta edició de Smart City Expo se centra específicament en les ciutats obertes, inclusives i innovadores i combina una doble agenda, un Congrés per a professionals i un programa activitats ciutadanes per a convertir l’esdeveniment en la cita clau del desenvolupament urbà al nord d’Àfrica.

El programa congressual compta amb més de 80 ponents, està estructurat en 4 eixos temàtics ‑Sostenibilitat i resiliència, Mobilitat i planificació urbana, Ciutats col·laboratives i participació ciutadana, i Tecnologia i desenvolupament sostenible‑ que inclouen dues keynotes, quatre sessions plenàries i vuit sessions paral·leles. Entre els ponents figuren Boyd Cohen, estrateg urbà i climàtic i professor de Sostenibilitat i emprenedoria de l’Escola d’Alta Direcció i Administració de Barcelona; Carlo Ratti, director de l’Senseable City Lab del MIT; i Mustapha Bakkoury, president de la regió de Casablanca-Settat (Marroc).

Amb l’objectiu de fomentar un nou model de gestió i desenvolupament urbà sostenible i social, Smart City Expo Casablanca també durà a terme un seguit d’activitats ciutadanes que porten el concepte de smart city al cor mateix de la ciutat marroquina. Sota el lema Per una ciutat oberta, inclusiva i innovadoraaquestes activitats volen donar a conèixer i desmitificar el concepte de Smart City amb quatre esdeveniments gratuïts: la Universitat a la ciutat, una fira que mostra diverses iniciatives smart; la projecció pública de la pel·lícula Human de Yann Arthus-Bertrand; Wi-Fi gratuïta a tota la ciutat durant quatre dies; i un hackathon de 72 hores per a desenvolupar noves apps urbanes.

Aquest doble vessant juntament amb l’interès estratègic que tenen les ciutats intel·ligents per al Marroc ha contribuït a la concessió de l’Alt Patronat Reial per a Smart City Expo Casablanca per part de sa Majestat el Rei Mohammed VI a través del qual el monarca alauita ha volgut impulsar el esdeveniment.

Expansió internacional
Amb Smart City Expo Casablanca, Fira de Barcelona continua l’estratègia d’expansió internacional de Smart City Expo World Congress a través d’una sèrie d’esdeveniments internacionals. Després de diverses edicions de Smart City Expo a Amèrica i Àsia, aquest any també veurà la llum el Smart City Expo Istanbul un esdeveniment amb un especial focus en els països de la Mediterrània oriental i l’Orient Mitjà. Smart City Expo World Congress celebrarà la seva edició 2016 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 15 al 17 de novembre.

Barcelona, 17 de maig 2016