Bizbarcelona proposa idees i espais que connecten persones per dinamitzar l’economia

Bizbarcelona by Barcelona Activa, el saló per a pimes i persones emprenedores i autònomes, s’ajusta als nous temps, visualitzant iniciatives alternatives transformadores del model socioeconòmic actual. Així, com a principal novetat d’aquest any, l’esdeveniment estrenarà l’espai BizEconomiaSocial, en què es donaran a conèixer propostes transversals relacionades amb l’economia social i solidària, cooperativa, col·laborativa i altres. Aquesta nova àrea es sumarà a les ja existents Bizemprèn, destinada al foment de l’emprenedoria, i Bizpimes, amb una oferta específica per promoure el creixement de les petites i mitjanes empreses.

Amb aquest format, l’organització de Bizbarcelona pretén connectar un major nombre de persones a través d’activitats de coneixement, networking, finançament i assessorament per convertir l’esdeveniment en una eficaç plataforma per a la dinamització econòmica i la generació d’ocupació. El saló tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.
En total, durant Bizbarcelona s’organitzaran unes 200 conferències, intervindran 350 ponents, tindran lloc 4 tallers monogràfics, es realitzaran 19 activitats de networking, assistiran 85 expositors i es durà a terme un mercat de finançament i un altre de treball.
El regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president de Bizbarcelona, Agustí Colom, considera que amb la incorporació d’altres formes empresarials d’economia social a l’oferta tradicional del saló s’aconsegueix “un esdeveniment més plural, més ampli i amb més valor”. Colom defensa el paper de Bizbarcelona a l’hora d’oferir idees i eines per emprendre, innovar i fer créixer el teixit empresarial, l’ocupació i l’activitat econòmica a la ciutat.
Més iniciatives amb valor social
A través de l’eix BizEconomiaSocial, que inclourà més d’una vintena de conferències, es divulgaran propostes, experiències, casos d’èxit i eines perquè l’emprenedoria i l’activitat empresarial tinguin un alt impacte social a l’entorn. Es parlarà d’emprendre al tercer sector; de cooperativisme; de finançament de projectes d’economia social; d’emprenedoria col·lectiva; de l’acceleració de start-ups socials; de tendències en consum responsable; o de l’estat de les economies transformadores.
Per la seva banda, Bizemprèn concentrarà assessorament, tallers, conferències i activitats per als que persegueixin materialitzar idees de negoci o busquin fórmules d’autoocupació. La fase en què es trobi el projecte -visió, passió o execució- definirà la temàtica.
Tendències en diferents sectors, diferències entre acceleradores, incubadores i business builders; els passos clau per fer un pla de negoci o com buscar inversors són algunes de les qüestions a tenir en compte abans de llançar-se a l’aventura empresarial que es debatran en l’apartat de visió.
Paral·lelament, a l’eix Passió, Bizbarcelona proposa un panell de ponents que motivin, inspirin i ajudin a aprendre dels altres i conèixer-se a un mateix. Entre altres, destaquen el nou Català de l’Any, Òscar Camps, fundador de la ONG Pro-Activa Open Arms amb presència molt destacada en la crisi dels refugiats siris a les costes de Grècia; l’actor Joaquín Reyes, creador dels exitosos programes de televisió ‘La Hora Chanante’ i ‘Muchachada Nui’ que explicarà la seva experiència de com reinventar la seva carrera professional; el professor universitari austríac Christian Felber, pare del concepte de l’Economia del Bé Comú; o la bioquímica, bombera de la Generalitat i campiona d’ultramarató, Emma Roca. En aquest bloc es desenvoluparan les conferències que aporta Failcon, un esdeveniment que presenta els errors com a pas previ per triomfar. També es parlarà de com muntar una empresa sense un euro amb els mentors de SeedRocket i els cofundadors de Offerum, Ulabox, Marfeel i Uvinum.
Finalment, a l’eix Acció, se celebraran conferències sobre creació i gestió empresarial; comunicació i màrqueting 2.0; vendes i internacionalització; innovació, noves oportunitats i tendències; i finançament. També s’inclouran 75 punts d’assessorament personalitzat sobre aquests mateixos temes i activitats de networking promogudes per diverses entitats on trobar socis, proveïdors i possibles clients. A més, s’organitzarà una nova edició del Mercat de Finançament, organitzat per Barcelona Activa, que compta amb la participació de l’Institut Català de Finances, Business Angels, entitats financeres, inversors privats i xarxes de crowdfunding.
Solucions per a pimes
A Bizpimes, eix que compta amb la coordinació de PIMEC, es donarà resposta a les necessitats de les petites i mitjanes empreses. En les conferències es presentaran eines i novetats en gestió empresarial, solucions per la digitalització i la innovació, així com alternatives de finançament i internacionalització. Haurà punts d’assessorament especialitzat per profunditzar en aquests temes. Destaca l’espai Bizexporta coordinat per CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona, per atendre consultes d’empreses que es plantegen donar el salt a l’exterior; per analitzar oportunitats de negoci en mercats concrets de l’Orient Mitjà, Nord d’Àfrica, Europa, Amèrica Llatina, Àfrica Subsahariana i Àsia o resoldre dubtes concrets relacionats amb l’activitat exportadora.
Dins de Bizpimes tindrà lloc també un Mercat del Treball, organitzat per Barcelona Activa amb la col·laboració de PIMEC, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que busquen determinats perfils qualificats. S’afegeix també un Fòrum de iniciatives universitàries que connectarà start-ups i projectes impulsats per estudiants.
Per a tots dos públics
Bizbarcelona inclou espai d’interès comú per a persones emprenedores i pimes. Com a novetat hi haurà quatre tallers sobre e-commerce, reptes logístics, digitalització i customer experience junt a l’exposició comercial d’unes 80 empreses, institucions i entitats participants que presenten productes i serveis específics per a tots dos públics. A més dels tradicionals Speed Dating, el Video Pitch o el Mur, el saló compta amb la participació del Centre de Reempresa de Catalunya, que busquen persones que assegurin la continuïtat de negocis en perill de tancament; i el SynergyS de Barcelona Activa, un mercat d’oportunitats de negoci entre pimes i grans empreses què presenten reptes amb emprenedors, startups i autònoms que ofereixen solucions.
Així mateix, el sistema de franquícies comptarà amb el seu propi sector sota la denominació de Bizfranquícies, que reunirà 60 ensenyes de diferents àmbits d’activitat que busquen augmentar la seva presència al mercat català. A més, en aquesta zona, es duran a terme activitats formatives i de networking per donar a conèixer a potencials franquiciats els avantatges d’invertir o emprendre sota aquesta modalitat comercial.
El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa, organitzat per Fira de Barcelona, està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona. També col·laboren aportant continguts i promocionant l’esdeveniment un centenar d’entitats que formen part de la Bizcommunity.
Barcelona, 26 de maig de 2016