Bizbarcelona explora com incorporar els ODS a l’activitat emprenedora i empresarial

Bizbarcelona by Barcelona Activa torna del 27 al 28 de maig al recinte firal de Montjuïc. Enguany l’esdeveniment –territori exclusiu per a persones emprenedores, autònoms, pimes i empreses innovadores de la ciutat–, es proposa debatre i explorar l’impacte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la gestació i posada en marxa de nous negocis i en la pròpia transformació de l’activitat empresarial. Aquest nou eix temàtic se suma a l’àmplia oferta de recursos públics i privats, productes i serveis, així com activitats de formació, assessorament i networking que Bizbarcelona concentra.

En aquesta edició  Bizbarcelona -que repeteix ubicació al Palau núm.8 de recinte de Montjuïc- inclourà unes 150 activitats al voltant de quatre eixos: Bàsics & Startups, Creixement & Pimes, Innovació & Tendències i ODS. D’aquesta manera, l’esdeveniment que presideix el primer tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, cerca ajudar i acompanyar persones amb idees de negoci a materialitzar els seus projectes, contribuir al creixement d’empreses ja en funcionament, així com visualitzar tendències socials, tecnològiques i de consum que influeixen tant en la creació com en la transformació d’empreses i de perfils professionals.

Com a novetat, el tractament dels ODS tindrà un caràcter transversal i estarà molt present en les àrees i continguts adreçats tant a emprenedors com a pimes. En aquest sentit, Bizbarcelona s’ha proposat donar a conèixer els ODS entre el teixit empresarial, explicar les implicacions, oportunitats i reptes que presenten, i inspirar estratègies i actuacions concretes d’aplicació de l’Agenda 2030 en els negocis per generar un impacte positiu en la societat i contribuir al desenvolupament sostenible.

Amb tot, durant dos dies es desenvoluparan conferències, taules rodones, tallers, entrevistes d’assessorament personalitzat i sessions de networking, entre d’altres propostes. Bizbarcelona comptarà també amb una àrea expositiva amb productes, serveis i recursos per a emprenedors i pimes i amb l’àrea Bizfranquicias en la qual marques franquiciadores interessades en el mercat català presentaran els seus conceptes comercials a potencials franquiciats i inversors.

Empreses amb impacte positiu
El director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha assegurat: “El potent ecosistema emprenedor de la ciutat així com el teixit empresarial són peces imprescindibles per aconseguir impulsar una nova economia sostenible, digital i social, centrada en les persones, el benestar, i el progrés per a tothom”. En aquest sentit, Ortega s’ha referit a Bizbarcelona com “una eficaç plataforma per donar a conèixer les oportunitats dels ODS en l’àmbit empresarial, proposar accions assumibles i aconseguir la implicació d’emprenedors i empreses per complir els objectius de l’Agenda 2030″.

Per la seva banda, el director de Bizbarcelona, ​​Aleix Planas, ha subratllat: “Es preveu que la societat reclamarà cada cop més a les empreses un major compromís amb el desenvolupament sostenible i amb la posada en marxa d’accions que tinguin un impacte positiu en el entorn, per això des de Bizbarcelona volem debatre, explorar i definir les claus i implicacions que suposa incorporar els ODS a la creació o a el creixement dels negocis”.

Les línies mestres del Bizbarcelona 2020 han estat avui presentades a Aticco Barcelona durant la trobada de la BizCommunity, que aplega més d’un centenar d’entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques que participen en l’elaboració del programa. En aquest acte, els organitzadors han fet una crida als membres de la BizCommunity per proposar temes, ponents, espais i activitats que encaixin en aquests eixos temàtics i ajudin a impulsar l’activitat emprenedora i empresarial.

El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’edició de l’ any passat va atraure 13.600 visitants. Es van dur a terme 130 conferències amb 240 ponents i van participar 80 expositors. Es van registrar més de 3.000 contactes a les sessions d’assessorament i activitats de networking.

Barcelona, 19 de febrer de 2020

Imatges de la presentació de Bizbarcelona 2020 aquí

Maria Dolores Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com