Bizbarcelona 2018 aportarà eines per sumar-se a la transformació tecnològica, empresarial social i econòmica

Tret de sortida per als preparatius del Bizbarcelona 2018 by Barcelona Activa, el gran esdeveniment per al món de l’emprenedoria, pimes i economia social de la ciutat i l’àrea metropolitana, que ha fixat de nou la transformació digital com a eix transversal de la seva propera convocatòria, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig de 2018 al recinte firal de Montjuïc. El programa de continguts evoluciona per tal d’adaptar-se a les necessitats de les persones emprenedores i empreses, amb la finalitat d’aprofundir en l’impacte de la transformació tecnològica, social, econòmica i empresarial, i mostrar noves tendències que poden inspirar negocis.
Sota el lema “Suma-t’hi”, la nova edició del Bizbarcelona s’ha presentat aquest matí en un acte celebrat al Valkiria Hub que ha comptat amb la participació del regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president del saló, Agustí Colom, i del seu director, Aleix Planas, així com de representants de la BizCommunity, formada per més d’un centenar d’entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques que participen en el disseny del programa d’activitats del saló.
Els organitzadors han presentat les línies mestres i l’estructura que tindrà l’esdeveniment, tot fent una crida a la col·laboració de les entitats de la Bizcommunity per aportar propostes que un comitè tècnic avaluarà i aprovarà en els propers mesos. Bizbarcelona ha designat l’expert en e-commerce i retail, Andrés de la Dehesa, i el consultor en acceleració de negocis, Luis Font, content curators del certamen per què cerquin i defineixein les principals tendències que estan movent la transformació dels negocis.
Segons Agustí Colom,a la nova edició de Bizbarcelona ” Convidem als nous emprenedors i al teixit de les pimes de la ciutat a sumar-s’hi a les transformacions en els àmbits tecnològic, social amb especial atenció a la sostenibilitat i de gestió empresarial, reforçant les opcions d’economia social. Fonamentalment volem avançar les noves tendències, donar a conèixer cap a on aniran les innovacions i les noves maneres d’actuar.” Així mateix el director de Bizbarcelona, Aleix Planas, ha afirmat que “la transformació digital és un canvi de paradigma que ha vingut per quedar-se i cal que ajudem els nous emprenedors i al teixit empresarial a adaptar-s’hi per tal d’aprofitar les enormes oportunitats que ofereix”.
Quatre eixos temàtics, en nou espais
Bizbarcelona estructurarà els seus continguts i activitats entorn a quatre eixos temàtics: la transformació econtecnològica, social, econòmica i empresarial, i les noves tendències. Els quatre blocs estaran repartits en nou espais on s’oferiran multitud d’eines per a pimes i persones emprenedores, com ara conferències, taules rodones, tallers, assessorament personalitzat, recursos, sessions de networking, entre d’altres.
A l’eix de la transformació tecnològica s’analitzaran solucions d’e-commerce, logística i distribució, eines de màrqueting digital, així com les principals tendències en negocis digitals, Big Data i IoT. El bloc de la transformació social abordarà els canvis socials i l’aposta per la sostenibilitat com a motors transformadors, així com les possibilitats d’emprendre en l’economia social i sostenible. El Bizexporta, l’espai dedicat a la internacionalització, juntament amb el Mercat de Finançament formaran part de l’eix dedicat a la transformació empresarial, mentre que el bloc de noves tendències, presentarà experiències en primera persona, i corrents que estan impactant en l’àmbit social, econòmic, tecnològic i empresarial.
El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que s’incorpora aquest any com a entitat promotora, i compta amb la col·laboració de més un centenar d’entitats que formen la BizCommunity.
L’edició de l’any passat va atraure 13.900 visitants, 5.000 dels quals eren pimes i autònoms. Es van registrar més de 1.800 contactes entre empreses, start-ups i persones emprenedores amb una vintena d’inversors al Mercat de finançament; 640 entrevistes entre pimes i experts en internacionalització; 222 sessions personalitzades d’assessorament en creació i consolidació d’empreses i en projectes d’economia social, entre d’altres.
Barcelona, 16 de novembre de 2017