BBFW 2022 torna a protagonitzar el panorama de la moda bridal mundial

Barcelona Bridal Fashion Week tornarà a protagonitzar el panorama internacional de la moda nupcial reunint de nou els principals actors i dissenyadors d’una indústria que vol refermar la seva recuperació. Centre de negoci i plataforma de tendències a nivell mundial,  l’esdeveniment comptarà amb més de 320 marques en el seu trade fair i amb les desfilades de 34 dissenyadors adreçats no només als professionals sinó també a les futures núvies, en una aposta per la innovació, la sostenibilitat, la diversitat i la solidaritat com a grans reptes i oportunitats del futur del sector.

L’esdeveniment líder internacional de la moda nupcial, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, torna enguany als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc, amb les desfilades de 34 dissenyadors entre el 20 i 23 d’abril, i amb l’oferta de més de 320 signatures al trade fair del 22 al 24. Seran, així, cinc dies dedicats exclusivament a la moda bridal i vestits de festa amb les principals marques i joves talents que presentaran en el marc de l’esdeveniment les seves col·leccions de 2023.

L’exposició comercial compta amb un alt índex d’internacionalitat, amb el 75% d’empreses estrangeres procedents de 27 països, sobretot el Regne Unit, EUA, Itàlia,  Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Líban i Israel, entre d’altres, el que el ratifica com a  cita imprescindible per als professionals i amants de la moda bridal de tot el món.

Així mateix, per donar un major impuls als negocis i facilitar l’accés a la visualització de les col·leccions per part de les futures núvies, BBFW comptarà amb una plataforma digital dotada d’un àmbit dedicat en exclusiva a les marques participants i professionals, i un altre, obert al públic, en el qual es podran veure les desfilades en directe o diferit.  L’aplicació mòbil BBFW Digital Experience seguirà activa fins al juny 2022.

Amb l’objectiu dinamitzar les transaccions comercials, BBFW ha realitzat així mateix diversos programes entre els quals destaca la invitació d’empresaris, retailers i distribuïdors d’un centenar de països, així com compradors estratègics procedents d’Itàlia, Alemanya, Regne Unit, França, Portugal, Estats Units, Brasil, Mèxic, Corea del Sud, Japó i Emirats Àrabs, tots països objectiu del saló.

Barcelona Bridal Night
La reconeguda firma d’alta costura Viktor&Rolf serà la protagonista de la Barcelona Bridal Night presentant la primera desfilada mundial de la seva línia bridal, Viktor&Rolf Mariage. La vetllada tindrà lloc el 20 d’abril, al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i comptarà amb la presència de convidats nacionals i internacionals entre professionals, dissenyadors i buyers.

Abraçant el canvi amb ‘Move to New
El lema de l’edició 2022 “Move to New” reflecteix la trajectòria passada i futura de BBFW així com els valors pels quals aposta. “Estem encantats de tornar a reunir el sector a Barcelona en aquesta edició 2022.  Tornem amb força i amb moltes ganes de mostrar l’evolució de la moda nupcial que presenta una temporada plena de novetats i creativitat” afirma Estermaria Laruccia, directora de BBFW. “En els últims anys han canviat les normes, els costums, el mercat i els consumidors. El nostre objectiu és evolucionar amb el canvi i viure els reptes de futur de la mà de la indústria, insistint en la necessitat d’innovar, de promoure la sostenibilitat en tota la cadena de valor del producte i d’acceptar la diversitat com a inestimable font de riquesa”.

Col·laboració amb Save the Children
Després de l’èxit de la Gala Barcelona Bridal Fashion Week 2021, el saló seguirà col·laborant amb l’ONG Save the Children en el seu projecte contra el matrimoni infantil, concretament amb el que realitza a Mauritània. Proposarà així mateix diverses activitats culturals i divulgatives per impulsar l’art, disseny, creativitat i diversitat, amb l’objectiu de celebrar una edició compromesa amb les persones i el seu entorn.

Barcelona, abril 2022

Mª Gloria Dilluvio – 609 73 47 70 – 93 233 21 72
 gdilluvio@firabarcelona.com

Eva Martín – XXL 93 452 65 00
eva@xxlcomunicacion.com