BBConstrumat projecta una edició basada en la innovació per a transformar el sector

La 21ena edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, que se celebrarà del 14 al 17 de maig al recinte de Gran Via, aposta per la innovació, el coneixement i el foment del negoci com elements fonamentals per liderar la transformació de la construcció. L’esdeveniment, que comptarà amb la presència de les principals empreses de tots els segments que donen forma al sector, vertebrarà la seva oferta al voltant de quatre espais (Future Arena, Industry Arena, Talks Arena i Meetings Arena).

Barcelona Building Construmat (BBConstrumat) prepara una nova edició consolidant la tendència de les seves últimes edicions, en què s’ha constituït en un referent del sector davant els desafiaments dels pròxims anys. L’impacte de la digitalització, la sostenibilitat, les noves polítiques públiques, el disseny de les ciutats, la influència de totes aquestes tendències a l’habitatge son qüestions a les quals el sector està donant resposta.
En aquest sentit, la presidenta de BBConstrumat, Ana Vallés, afirma que “el Saló ha de seguir sent el punt de trobada i la palanca d’inspiració del sector, aportant-ne noves idees, aplegant tots els seus agents i especialment els que lideren la innovació. D’aquesta manera, Barcelona Building Construmat aporta un valor únic al sector”.
Del 14 al 17 de maig de l’any pròxim, BBConstrumat ocuparà 34.000 metres quadrats bruts del pavelló 2 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en una edició que tornarà a presentar una àmplia mostra de tota la cadena de valor d’un sector fonamental per a l’economia.
BBConstrumat comptarà amb una oferta organitzada en quatre grans àrees. El Future Arena presentarà en 2.000 metres quadrats els projectes més innovadors i transformadors del sector; l’Industry Arena donarà a conèixer en més de 13.500 metres quadrats les últimes novetats del mercat; el Talks Arena aplegarà els ponents més destacats que debatran sobre el futur de les ciutats i el Meetings Arena serà la zona destinada al networking i a les relacions comercials.
La directora de BBConstrumat, Ione Ruete, destaca que “el nostre saló és l’únic esdeveniment firal de la construcció que destina més de 2.000 metres quadrats a la innovació en una mostra de la importància que concedim a aquesta qüestió, que considerem imprescindible per al desenvolupament present i futur del sector”.
Com a pròleg a la celebració del saló, BBConstrumat ha organitzat el 2018 un programa d’activitats anomenades BBConstrumat Series que han consistit en una sèrie de conferències, BBFuture, coorganitzades amb la UIC Barcelona School of Architecture; una jornada de debat sobre renovació urbana, BBTalks, i un fòrum contract per tal de fomentar els contactes de negoci entre interioristes i dissenyadors de l’àmbit hoteler que es farà a l’octubre a Madrid, BBMeetings.