Barcelona acollirà al novembre EVS27, la fira sobre el vehicle elèctric més important del món

Barcelona serà la capital mundial del cotxe elèctric del 17 al 20 de novembre de 2013 en acollir per primera vegada el Simposi i Exposició Internacional de Vehicles Elèctrics (EVS), el major esdeveniment del món centrat en l’impuls de la mobilitat sostenible en les seves variants elèctrica, híbrida, híbrida endollable i de pila de combustible. Durant quatre dies, els principals agents de tota la cadena de valor en el desenvolupament d’aquest tipus de vehicles -indústria, administracions, universitats i centres d’investigació- es reuniran a la capital catalana per explorar, compartir i promoure el desenvolupament de la tecnologia necessària per transformar el sector del transport.

L’esdeveniment està dirigit principalment a professionals i serà un aparador de les últimes tecnologies i productes desenvolupats en aquest àmbit. A més del programa de conferències, la 27a edició d’EVS (EVS27) comptarà amb una àrea d’exposició i amb l’espai “Ride, Drive & Charge” on els assistents podran provar diferents vehicles elèctrics, híbrids i de pila de combustible. Aquesta àrea comptarà també amb un circuit específic per a vehicles de dues rodes.

Gràcies al seu reconegut prestigi mundial i al lideratge que exerceix a Europa en l’impuls i implantació del vehicle elèctric, Barcelona es va imposar a la candidatura d’altres ciutats europees per acollir aquest esdeveniment. L’edició barcelonina del simposi ja està batent rècords: el Call for papers ja ha rebut el major nombre d’articles científics de la història del simposi amb 541 propostes. L’anterior edició d’EVS es va celebrar a Los Angeles (EUA) el 2012 i, d’acord amb el sistema organitzatiu de l’esdeveniment, la propera cita serà a l’Àsia.

EVS27 està organitzat conjuntament per l’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (Weva), a través de l’Associació Europea de Vehicles Elèctrics (Avere), l’Associació Espanyola per a la promoció dels vehicles elèctrics i híbrids (Avele) i Fira de Barcelona. Avere i Avele són responsables del programa de conferències, mentre que Fira de Barcelona s’encarrega de l’organització i logística de la conferència i la zona expositiva.

“Fa 45 anys que organitzem EVS i actualment és l’esdeveniment més important del món en la seva especialitat”, afirma el president de Weva, Avere i Avele, Ángel Aghili. “Molts dels majors fabricants d’automòbils del món exposaran els seus últims models híbrids i elèctrics. Per aquest motiu, a més de reunir acadèmics, proveïdors d’energia, responsables polítics i líders mundials de la indústria, el simposi també serà molt atractiu per al públic professional”.

Tercera edició d’EXPOelèctric Fórmula-e
Precisament per promoure l’ús del vehicle elèctric entre la ciutadania i divulgar els avantatges d’aquest tipus de propulsió, EVS27 ha signat un acord amb el saló EXPOelèctric Fórmula-e, que promou l’estalvi energètic i la conducció eficient a través d’activitats lúdiques i divulgatives per consolidar el vehicle elèctric com a alternativa real a la conducció urbana i interurbana. Així, aquest esdeveniment celebrarà el 2013 la seva tercera edició just el cap de setmana abans del simposi, del 16 i 17 de novembre.

EXPOelèctric Fórmula-e està organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col¿legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), la Diputació de Barcelona i Fira de Barcelona. Compta amb la col¿laboració de la Plataforma LIVE Barcelona, l’Associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA).

A més, aquesta mateixa setmana el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà la tercera edició d’Smart City Expo World Congress, cimera sobre ciutats intel¿ligents, i BcnRail, el saló internacional de la indústria ferroviària, convertint la ciutat en la capital mundial de la mobilitat sostenible.

Barcelona, ciutat exemplar en mobilitat elèctrica
Barcelona impulsa decididament el desenvolupament de solucions de mobilitat elèctrica, no només per millorar la sostenibilitat i la qualitat de vida dels seus ciutadans, sinó també com a element clau per a la competitivitat global de la indústria de l’automoció, un sector estratègic per a l’economia del país, tant pel seu pes en el PIB com per l’ocupació que genera i el seu efecte tractor sobre la indústria auxiliar.

Segons Sònia Recasens, tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, “la introducció de les noves tecnologies en el camp de la mobilitat elèctrica, així com l’aparició de nous models de negoci i serveis vinculats a aquest sector, obre la porta a noves oportunitats de negoci per a la ciutat i contribueix a la seva projecció internacional. Barcelona aposta per aquesta nova economia de futur, basada en solucions innovadores i d’alt valor afegit, decisiva per a la competitivitat del nostre teixit industrial”.

En aquest sentit, segons la tinenta d’alcalde, “el fet que Barcelona hagi estat escollida per primera vegada seu europea del congrés internacional més important d’aquest sector demostra el compromís de la ciutat amb la implantació i el desenvolupament de la mobilitat elèctrica, al mateix nivell que d’altres ciutats pioneres en aquest àmbit com Xangai o Los Angeles”.

Barcelona es configura com un entorn propici al desenvolupament de la indústria de la mobilitat elèctrica. Exemples recents són la fabricació de la nova furgoneta elèctrica de Nissan a la fàbrica de la Zona Franca, els prototips que Seat ha desenvolupat al seu centre tecnològic i que ja s’estan provant pels carrers de Barcelona o les activitats d’start-ups i emprenedors com eCOOLTRA, IfRenting o el sistema MOTIT BCN i la seva fàbrica de motos Going Green, que consoliden noves empreses i models de negoci a la capital catalana.

Per aconseguir aquests acords, és fonamental el paper de la plataforma público-privada LIVE Barcelona, formada per entitats privades i públiques, entre les que es troba l’Ajuntament de Barcelona. Fundada l’any 2010, el seu objectiu és afavorir el desenvolupament de la mobilitat elèctrica i el posicionament de Barcelona com a centre de referència en aquest sector.

Actualment, la capital catalana ja supera els 250 punts públics de recàrrega i disposa de més 300 vehicles elèctrics a les flotes públiques dels seus serveis municipals. Barcelona compta també amb diferents ordenances i polítiques incentivadores, com són les zones d’estacionament regulat (àrea Blava i Verda) a tarifa zero per als vehicles elèctrics o les rebaixes en l’impost de circulació anual.

Sobre EVS
Organitzat per Weva, EVS està àmpliament reconegut com el principal fòrum mundial de la indústria del transport elèctric, en el qual es mostren tot tipus de tecnologies ja disponibles o encara en les taules de disseny -des de petits vehicles elèctrics alimentats amb bateries fins a autobusos impulsats per piles d’hidrogen. L’esdeveniment reuneix líders del camp acadèmic, governamental i industrial de tot el món, interessats a explorar i comprendre els reptes tecnològics, polítics i de mercat que comporta el canvi de paradigma de transport cap a una mobilitat més sostenible.

Barcelona, 10 de maig de 2013