B-Travel 2018 proposa descobrir la major oferta d’experiències i destinacions en turisme industrial

Després de l’èxit de la passada edició, B-Travel, el saló líder especialitzat en turisme de experiències, comptarà per segon any consecutiu amb l’espai B-Industrial, un àrea temàtica dedicada a les destinacions turístiques vinculades a l’activitat industrial. D’aquesta manera, B-Travel, que se celebrarà del 20 al 22 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, és l’únic saló internacional de turisme que presenta una oferta diferenciada d’aquesta tendència en alça. Amb més d’un centenar de municipis, museus, centres d’interpretació i empreses visitables nacionals i estrangeres, B-Industrial es converteix en un dels grans atractius d’aquesta edició.

Aquest espai pretén donar a conèixer el llegat històric que la indústria ha deixat en zones i regions especialment vinculades amb aquesta activitat. Així, els visitants de B-Travel podran conèixer l’oferta més completa de rutes i destinacions nacionals i internacionals amb un important llegat patrimonial i històric, com antigues factories, mines o molins, o que alberguen importants centres de recerca i empreses en funcionament que poden ser visitades.
Entre les propostes que es presentaran a B-Industrial destaquen, a nivell espanyol, les de l’Associació d’Operadors de Turisme Industrial (AOTI), As Pontes Experiència Industrial de La Corunya, Béjar (Salamanca), Macael Turisme (Almeria), Segòvia Patrimoni industrial, el Patronat de Turisme Costa Blanca (Alacant), el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa o la Xarxa de Turisme industrial de Catalunya (XATIC).
A nivell internacional, figuren expositors procedents de Porto (Portugal), Andorra, Itàlia i França, país que donarà a conèixer l’àmplia oferta d’empreses energètiques, mediambientals, agroalimentàries i aeronàutiques que s’han convertit en destinació turística de gran interès com la fàbrica de Airbus i Aeroscopia que atreuen cada any a centenars de milers de viatgers.

A més de la zona expositiva, l’espai B-Industrial comptarà amb diferents activitats com demostracions, tallers o tasts de productes per apropar als visitants els atractius del turisme industrial.

Així mateix, B-Industrial s’erigeix com a punt de trobada dels professionals amb la celebració de les Jornades de Turisme Professional que es desenvoluparan els dies 20 i 21 d’abril amb un programa de presentacions, taules rodones, debats i contactes B2B entre expositors i operadors turístics internacionals interessats en comercialitzar aquest tipus de turisme.

Aquest espai dedicat al turisme industrial se suma a l’oferta d’experiències viatgeres nacionals i internacionals que presenta B-Travel, saló organitzat per Fira de Barcelona i que es vertebra al voltant de diverses temàtiques com la gastronomia en l’espai B-Delicious; les activitats en família, creuers i wellness a B-Happy; els viatges relacionats amb l’art, la història i la cultura a B-Culture; el turisme de compres i nou luxe a B-Special; el turisme esportiu i d’aventura a B-Adventure (turisme esportiu i d’aventura).
Barcelona, 21 de febrer de 2018