Ángel Simón president del nou saló iWater Barcelona sobre el cicle integral de l’aigua

Fira de Barcelona ha nomenat Ángel Simón president del nou saló iWater Barcelona. L’actual president d’Agbar i Senior Executive vicepresident, Water Europe a Suez Environnement, aportarà al nou saló seu gran coneixement i dilatada experiència en el sector per convertir-lo en un referent internacional en l’àmbit de la gestió hídrica. El nou certamen se celebrarà del 15 al 17 de novembre de 2016 i coincidirà així amb Smart City Expo World Congress per crear un esdeveniment amb sinergies intersectorials, projecció internacional i motor d’oportunitats.

Organitzat per Fira de Barcelona, iWater Barcelona neix amb el suport de les principals associacions professionals del sector, entre elles, Aqua Espanya, l’Associació Espanyola d’Empreses de Tractament i Control d’Aigües, i també l’europea Aqua Europa. La cita, amb la qual Fira es posiciona en un sector tecnològic d’alt valor, serà una plataforma on trobar solucions per a la gestió de l’aigua amb una zona d’exposició amb les últimes innovacions i tecnologies, contactar amb professionals de la indústria a través d’activitats de networking i aprendre dels millors experts i casos en el seu congrés.

iWater abordarà així els principals reptes i avenços d’un sector que preveu que el 2030 la demanda de l’aigua superi d’un 30% el subministrament (segons un estudi de Deloitte). Per fer front a aquest i d’altres reptes futurs s’avaluarà el paper determinant que ha de jugar la tecnologia, la gestió energètica, els models de negoci públic-privat i en definitiva la millora en l’eficiència de xarxes hidràuliques.

El certamen també pretén dinamitzar el mercat del sector de l’aigua i potenciar la marca Aigua Espanya apostant per la projecció internacional de les empreses espanyoles com a referent en la integració de solucions per al reg i incidint en la gestió eficient de zones amb estrès hídric, qüestió en la qual Espanya i les seves empreses són líders a nivell tecnològic i en la qual la Mediterrània és un mercat proper i d’alt valor potencial. Per aconseguir-ho, el nou esdeveniment comptarà amb tots els actors rellevants de la cadena de valor del cicle integral de l’aigua, tant públics com privats, i una estructura dividida en 6 àmbits temàtics: Font, tractament, distribució i emmagatzematge, punt d’ús; reciclatge i reutilització de l’aigua i reg.

El llançament de iWater, el nom del qual pretén reflectir mitjançant la ‘i’ la seva orientació clarament internacional així com la seva aposta per la innovació i les solucions intel·ligents en un sector estratègic en el futur immediat, s’ha gestat després d’un profund anàlisi de la situació del mercat de l’aigua, valorat en 332 bilions d’euros segons un estudi de la consultoria Sweco, i de les seves necessitats. Amb això es donarà resposta a les peticions de les empreses del sector a Espanya que reclamen des de fa anys la celebració d’un esdeveniment de projecció internacional que doni resposta als reptes del sector.

Coincidència amb un esdeveniment de referència
Amb l’objectiu de buscar sinergies, el saló coincidirà en dates i recinte amb Smart City Expo World Congress, la cita internacional de referència sobre ciutats intel·ligents que se celebra a Barcelona des de 2011. Tant Aqua Espanya com Fira de Barcelona han considerat que la celebració a paral·lel de dos esdeveniments els participants, tant dels sectors públic com privat, poden ser oferta i demanda de solucions beneficiarà tots dos certàmens ja que la sostenibilitat i l’eficiència en la gestió d’un recurs natural com l’aigua és un element estratègic per a les ciutats.

Barcelona, 15 d’octubre de 2015