Alimentaria i Hostelco tanquen amb èxit la primera edició d’aquesta gran plataforma firal

La gran plataforma firal de la indústria de l’alimentació i hostaleria formada per Alimentaria i Hostelco clou avui la seva primera edició conjunta amb un gran èxit de convocatòria, internacionalització i negoci. Els excel·lents resultats en les principals magnituds i les sinèrgies obtingudes avalen l’encert del model de co-celebració d’aquests dos salons referents, a convertir-lo en un gran esdeveniment d’àmbit internacional que marca una línia de futur d’interès estratègic per a les seves respectives indústries.

Las 4.500 empresas expositoras procedentes de 70 países y – a la espera de las cifras definitivas- los cerca de 150.000 visitantes registrados, un 30% internacionales, de 156 países, así como un impacto económico estimado de 200 millones de euros, reflejan la fortaleza de esta convocatoria conjunta que ha ocupado 100.000 m2 de superficie neta de exposición, la práctica totalidad del recinto Gran Vía de Fira de Barcelona.

Les 4.500 empreses expositores procedents de 70 països i – a l’espera de les xifres definitives- els prop de 150.000 visitants registrats, un 30% internacionals, de 156 països, així com un impacte econòmic estimat de 200 milions d’euros, reflecteixen la fortalesa de aquesta convocatòria conjunta que ha ocupat 100.000 m2 de superfície neta d’exposició, la pràctica totalitat del recinte Gran Via de Fira de Barcelona.
El president de Fira de Barcelona i d’Alimentaria, Josep Lluís Bonet, ha posat l’accent en “l’encert d’haver apostat per la simultaneïtat dels dos salons, el que ha permès potenciar la complementarietat existent i oferir, d’aquesta manera, una gran plataforma de negoci i networking per als professionals de sectors tan importants per a l’economia espanyola “. Ha destacat, així mateix, que es tracta d’una aposta de futur.
Alimentaria i Hostelco 2018 han revalidat conjuntament el seu lideratge entre les fires europees referents dels seus sectors (alimentació, begudes i Food Service d’una banda, i equipament i maquinària per a la restauració, hoteleria i col·lectivitats, de l’altra) i han posat a l’abast dels professionals de la distribució i del canal Horeca l’oferta més completa i transversal de tota la cadena de valor de la indústria de la restauració i la gastronomia.
Per al director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, “la intensa dinàmica viscuda durant aquesta edició reforça el posicionament de l’esdeveniment com a partner estratègic del sector en el seu imparable procés d’internacionalització. Aquesta Alimentària ha estat testimoni de les principals innovacions de la indústria i ha constatat la puixança i l’ambient d’optimisme que respiren els protagonistes del sector”.
Per la seva banda, el president d’Hostelco, Rafael Olmos, ha valorat que “aquesta nova plataforma comuna reforçarà el creixement d’un sector de l’equipament per a l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats ja plenament recuperat i consolidarà la internacionalització d’aquesta indústria”.
Més negoci, innovació i gastronomia
D’altra banda, els dos salons han convidat a més de 1.400 compradors clau, importadors i distribuïdors d’Europa, Àsia, Amèrica Llatina i EE. UU que, juntament amb altres visitants amb poder de decisió de compra, s’han celebrat més de 12.500 reunions de negocis amb les firmes expositores, un 10% més que en la passada edició. Aquestes trobades, organitzats juntament amb la Federación de Industrias de Alimentación y Bebidas (FIAB), el Ministerio de Agricultura y Alimentación, Pesca y Medio Ambiente (MAPAMA) i l’ICEX Espanya, han estat valorades molt positivament per les empreses participants que reconeixen la seva utilitat a l’hora d’obrir nous mercats.
Gastronomia i innovació han tornat a protagonitzar la majoria de les 150 activitats d’aquesta edició adreçades a potenciar les connexions entre les indústries alimentària, gastronòmica i turística. The Hostelco Experience i The Alimentària Experience han reunit a 35 xefs amb 45 estrelles Michelin, i per Vinorum Think, Cocktail Art, Olive Oil Bar, The Hostelco Live Hotel i The Hostelco Coffee Àrea han passat els principals experts internacionals en vins, destil·lats, olis i cafè, respectivament. Més de 21.500 congressistes i assistents han participat en el conjunt d’activitats de tots dos salons.
Alimentaria i Hostelco són la plataforma de promoció internacional per al llançament de nous productes per part de les empreses expositores. Durant la celebració s’han pogut veure més de 300 novetats i proper llançaments.
D’altra banda, Alimentària mostrarà aquesta tarda, un cop més, el seu costat més social i solidari amb la presència de 120 voluntaris de la Fundació Banc dels Aliments que recolliran prop de 30 tones d’aliments i begudes, donats pels expositors.
La propera edició de la plataforma Alimentària i Hostelco se celebrarà del 20 al 23 d’abril de 2020 en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 19 d’abril de 2018